Η Ferrari θα επανεξετάσει τις διαδικασίες στρατηγικής της

Σχετικά άρθρα

O Mattia Binotto σε δηλώσεις του είπε πως η Ferrari θα επανεξετάσει τις διαδικασίες στρατηγικής της μετά το λάθος που έκαναν στο Q3 των κατατακτήριων του GP της Βραζιλίας, επιλέγοντας τα ενδιάμεσα ελαστικά στον Charles Leclerc, που είχε ως αποτέελσμα ο Μονεγάσκος να ξεκινήσει τον αγώνα sprint από την 10η θέση.

Παρότι η Ferrari μετά τις κατατακτήριες δήλωσε πως έβαλαν ενδιάμεσα στον Leclerc επειδή έβλεπαν πως η βροχή ερχόταν και ρίσκαραν βάζοντας στο ένα μονοθέσιο ενδιάμεσα και το άλλο σλικ ελαστικά, έτσι ώστε το ένα από τα δύο να εξασφαλίσει μια θέση στο μπροστινό μέρος του grid, ο Binotto μετά τον αγώνα είπε πως η ομάδα θα πρέπει να κατανοήσει καλύτερα τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που την οδήγησαν στην επιλογή να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική για τα δύο της μονοθέσια.

Όταν έχεις τέτοιες καιρικές συνθήκες είναι πάντα λαχείο τι θα κάνεις, Νομίζω ότι το γεγονός ότι ο Kevin [Magnussen] ήταν στην pole, με τον [Lewis] Hamilton όγδοο και τον [Sergio] Perez ένατο, δείχνει πως το Q3 ήταν λαχείο για όλους.

Αλλά κάναμε λάθος, γιατί είμασταν οι μόνοι με ενδιάμεσα ελαστικά εκείνη τη στιγμή και όχι με σλικ. Τέτοιου είδους λάθη νομίζω, σε μια τέτοια κατάσταση λοταρίας, συμβαίνουν πάντα. Επιπλέον, αυτά τα λάθη μπορούν επίσης να μετατραπούν στη σωστή απόφαση, επειδή αρκεί να αλλάξει ο καιρός 1 λεπτό νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Αυτό που κοιτάζω μαζί με την ομάδα, είναι η διαδικασία που μας έφερε σε αυτή την απόφαση, η οποία νομίζω ότι είναι πιο σημαντική παρά η ίδια η απόφαση. Ήταν σωστή ή λάθος; Και γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό, ενώ οι άλλοι δεν το έκαναν;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...