Η Ferrari κατάφερε με τη στρατηγική της στον αγώνα του Άμπου Ντάμπι να δώσει τη δεύτερη θέση στον Charles Leclerc και αυτός να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μονεγάσκος δήλωσε πως η Ferrari έκανε τις καλύτερες επιλογές στη στρατηγική του αγώνα, με τον ίδιο να κάνει μόνο ένα pit stop, με τη Ferrari να μπλοφάρει για δύο, μια μπλόφα που έπιασε και η Red Bull έκανε δύο pit stop στον Sergio Perez.

Συγκεκριμένα, στον 33ο γύρο του αγώνα, η Ferrari μπλόφαρε, καλώντας τον Leclerc στα pit, με την Red Bull να “απαντά” στη κλήση της Ferrari, βάζοντας τον Perez στα pit για δεύτερη αλλαγή ελαστικών.

Η Ferrari είχε συμφωνήσει όμως πριν από τον αγώνα γι’αυτή τη μπλόφα και έτσι ο Leclerc έκανε μόνο μια αλλαγή ελαστικών, στον 21ο γύρο, στρατηγική που όπως φάνηκε λειτούργησε και του έδωσε τη πολυπόθητη δεύτερη θέση. Ο Leclerc δήλωσε:

Πρέπει να πω ότι όλα όσα κάναμε ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Αυτό ήταν που σχεδιάστηκε από πριν τον αγώνα. Μπορώ να το πω τώρα, μπλοφάραμε με το δεύτερο pit stop και η Red Bull έπεσε στη παγίδα μας και έκανε δεύτερο pit stop. Έτσι τα κάναμε όλα τέλεια. Είμαι πολύ περήφανος για την στρατηγική μας και την εκτέλεσή της.

Υπήρχε μεγάλη πίεση με όλες τις φήμες που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα [σ.σ: Απομάκρυνση Binotto], αλλά και εξαιτίας της πίεσης να διατηρηθεί η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών και των κατασκευαστών. Εκτελέσαμε όμως τη σωστή στρατηγική κάτω από αυτή τη μεγάλη πίεση, αποδώσαμε τα μέγιστα, κάτι που με κάνει πολύ περήφανο για την ομάδα.

Δεν νομίζω ότι σε καθαρό ρυθμό ήμασταν καλύτεροι από τη Red Bull. Νομίζω ότι η Red Bull ήταν πιο δυνατή από εμάς. Αλλά τους ωθήσαμε να κάνουν λάθη και τους βάλαμε να κάνουν δύο pit stop που τελικά αυτό απέδωσε. Έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Ο Mattia Binotto επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε η στρατηγική της ομάδας ώστε να βοηθήσει τον Leclerc να τερματίσει δεύτερος. Συγκεκριμένα είπε:

Πιστεύω πως σίγουρα το εικονικό κάλεσμα έκανε την Red Bull να κάνει το δεύτερο pit stop. Πιστεύω ότι είναι υπέροχο για την ομάδα, είναι υπέροχο για τους ανθρώπους της στρατηγικής και είναι υπέροχο να έχουμε κάνει ένα καλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Νομίζω ότι η δεύτερη θέση της Ferrari στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών και η δεύτερη θέση του Charles στο πρωτάθλημα των οδηγών ήταν η ισορροπία ολόκληρης της σεζόν, όχι μόνο σήμερα. Αλλά σήμερα σίγουρα κάναμε τη σωστή δουλειά.

Η μπλόφα του pitstop στη Red Bull ήταν η σωστή κίνηση. Και νομίζω ότι συνολικά το καταφέραμε σωστά. Είμαι τόσο χαρούμενοι για αυτούς, είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Νομίζω ότι όταν η Ferrari κάνει λάθη υπάρχει πάντα μεγάλη κριτική. Αλλά, επίσης, ξέρω ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να τα πάνε πολύ καλά.