Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσει κάποιος τη μοναδική Ferrari Enzo που βγήκε από το εργοστάσιο του Μαρανέλο. Το όνομα του χρώματος είναι Nero Opaco, με το αυτοκίνητο να έχει διανύσει 5.730 χλμ. από τις 10 Μαΐου του 2004, όταν και ολοκληρώθηκε η χειροποίητη κατασκευή της, με το αυτοκίνητο να προσφέρεται χωρίς επιθυμητή τιμή πώλησης.

Χρησιμοποιώντας επιρροή που είναι διαθέσιμη μόνο σε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας του Μπρουνέι, αυτή η Enzo ήταν το πρώτο hypercar της Ferrari που παραδόθηκε ποτέ από το εργοστάσιο σε μαύρη ματ απόχρωση και προστέθηκε σε μια εξαιρετικά σπάνια και μεγάλη συλλογή μοντέλων της Ferrari.

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε νέο στον ιδιοκτήτη του στο Λονδίνο και περιστασιακά εθεάθη στο Hampstead, το Mayfair και το Knightsbridge, πλούσιες γειτονιές της βρετανικής πρωτεύουσας, πριν μεταφερθεί στο μικρό κράτος της Ασίας.

Πρόσφατα, ωστόσο, επέστρεψε στην Carrozzeria Zanasi, το επίσημο βαφείο για τα hypercars της Ferrari, όπου ο ιδιοκτήτης του φέρεται να ξόδεψε 110.000 ευρώ για να ξαναβάψει το αυτοκίνητο, να κάνει μερικές μικρές επισκευές και να αντικαταστήσει κάποια μέρη, όπως διακόπτες και το πίσω τζάμι πάνω από τον κινητήρα.

Μηχανικά, η Enzo φέρει έναν 6,0-λίτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, απόδοσης 660 ίππων στις 7.800 σ.α.λ. και 657 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ., ενώ το όριο περιστροφής του είναι στις 8.200 σ.α.λ.