Το GR Corolla γνωρίζει ήδη μεγάλη εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ και η Toyota έχει ζητήσει από τους αντιπροσώπους της να μην δέχονται πάρα πολλές παραγγελίες και προκαταβολές.

Η ιαπωνική εταιρία σχεδιάζει να διαθέσει 6.600 GR Corolla στην αγορά των ΗΠΑ τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του, 5.000 στη βασική έκδοση και 1.500 στην έκδοση Circuit, ενώ για την αγορά της Ιαπωνίας θα κατασκευάσει επιπλέον 2.000 αυτοκίνητα.

Στην αγορά της Αμερικής, η μέση προμήθεια των αντιπροσώπων (dealer markup) για την πώληση ενός αυτοκινήτου τυπικά καθορίζεται από την τοπική τιμολόγηση και τη ζήτηση της κάθε πολιτείας. Σε κανονικές συνθήκες, τα αυτοκίνητα μπορούν να αγοραστούν στην τιμή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής ή και λιγότερο, όταν υπάρχουν κίνητρα από τον κατασκευαστή.

Κάθε αντιπρόσωπος της Toyota θα πάρει περίπου 3 αυτοκίνητα, με την βασική τιμή του μοντέλου να ξεκινά από τα 36.995 δολάρια. Αλλά η αντιπροσωπεία 355 Toyota of Rockville στην πολιτεία του Maryland της Αμερικής, η οποία είναι μέρος του μεγαλύτερου ομίλου Darcars Automotive, ζητά 60.223 δολάρια για να αποχωριστεί ένα αυτοκίνητο.

Και δεν πρόκειται για κάποια ειδική έκδοση, ούτε για επιπλέον εξοπλισμό, καθώς -κανονικά- με τα ίδια κουτάκια επιλεγμένα θα κόστιζε 39.938 δολάρια, με το κλειδί στο χέρι. Αυτό μεταφράζεται σε 50,8% “καπέλο“.

Η χρέωση αυτή είναι ουσιαστικά ο τρόπος ενός αντιπροσώπου να πει “ξέρουμε ότι ορισμένοι από εσάς θέλετε τόσο πολύ αυτό το αυτοκίνητο, που ευχαρίστως θα πληρώσετε κάτι παραπάνω από την εργοστασιακή τιμή”.

Τέλος, να θυμίσω ότι το GR Corolla κρύβει κάτω από το καπό του τον τρικύλινδρο 1.600άρη turbo κινητήρα απόδοσης 304 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 370 Nm ροπής από τις 3.000 έως τις 5.550 σ.α.λ.