Η Ferrari ήταν μια από τις ελάχιστες εταιρίες που δεν είχαν αποκαλύψει ένα concept για Gran Turismo, αλλά φαίνεται ότι η δύναμη του τίτλου του Playstation έκανε την ιταλική εταιρία να αλλάξει γνώμη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 25η επέτειο του franchise του βιντεοπαιχνιδιού της Sony στους παγκόσμιους τελικούς του GT στο Μονακό, η Ferrari αποκάλυψε το δικό της Vision Gran Turismo σε πρωτότυπη και ψηφιακή μορφή πλήρους κλίμακας.

Ξεκινώντας με τη σχεδίαση, το Ferrari Vision Gran Turismo φαίνεται πιο άγριο από οτιδήποτε έχουμε δει να βγαίνει από το Maranello, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι το όχημα δημιουργήθηκε για να το απολαμβάνεις στο διάσημο βιντεοπαιχνίδι. Έτσι, οι σχεδιαστές δεν είχαν τους ίδιους περιορισμούς όπως στα αυτοκίνητα παραγωγής, με το ιταλικό μοντέλο να έχει χαμηλό αμάξωμα και μονοθέσια διάταξη, ενώ φέρει ακραίες αναλογίες.

Το concept είναι μια δημιουργία της Ferrari Centro Stile, με επικεφαλής τον Flavio Manzoni, εμπνεόμενο από εμβληματικά αγωνιστικά του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένων των 330 P3 και 512 S.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, το Vision GT είναι ένα φουτουριστικό σχεδιαστικό μανιφέστο για τα αγωνιστικά και για τα αυτοκίνητα δρόμου της Ferrari, επαναπροσδιορίζοντας τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι ορισμένα από τα στιλιστικά του στοιχεία θα μπορούσαμε να τα δούμε σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής και ίσως στον αντικαταστάτη της La Ferrari.

Μηχανικά, το Ferrari Vision GT φέρει το 3,0-λιτρο υβριδικό twin-turbo V6 κινητήριο σύνολο της 296 GTB, αλλά σημαντικά πιο αποδοτικό. Πιο συγκεκριμένα, αυτό παράγει 1.030 ίππους και 900 Nm, ενώ επιπλέον, υπάρχουν τρεις ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 240 kW (326 ίππων).

Οι δύο εξ αυτών είναι τοποθετημένοι σε καθέναν από τους μπροστινούς τροχούς, ενώ ο τρίτος κινεί τον πίσω άξονα. Η Ferrari λέει ότι η συνδυασμένη ροπή από το υβριδικό σύστημα μόνο στον πίσω άξονα είναι 1.100 Nm, με την μπαταρία -που φέρει τεχνολογία προερχόμενη από το F1- να έχει ανά πάσα στιγμή αρκετή ενέργεια για τη μέγιστη απόδοση του συνόλου.

Η ισχύς από τον κινητήρα μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων, ενώ η προσθήκη των ηλεκτροκινητήρων στον εμπρός άξονα μετατρέπει το αυτοκίνητο σε τετρακίνητο. Σύμφωνα με την Ferrari, το Vision GT της μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και να κάνει τα 0-200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του ξεπερνά τα 350 χλμ/ώρα.

Το Ferrari Vision GT βασίζεται σε ένα carbon πλαίσιο, με το συνολικό βάρος να είναι είναι 1.250 κιλά. Η ρύθμιση της ανάρτησης διασφαλίζει ότι ο χειρισμός του αυτοκίνητου είναι εξίσου σημαντικός, με τη Ferrari να εκτιμά ότι το αυτοκίνητο γυρίζει στο Fiorano σε κάτω από 1 λεπτό και 10 δευτ., όταν η SF90 Stradale κάνει χρόνο 1 λεπτό και 19 δευτ.

Το πλήρους κλίμακας πρωτότυπο του Ferrari Vision Gran Turismo θα εκτίθεται στο μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο μέχρι τον Μάρτιο του 2023, ενώ αν διαθέτεις το Playstation θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από τις 23 Δεκεμβρίου.