Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου η BMW παρουσίασε το XM, ένα μεγάλο plug-in υβριδικό SUV και το πρώτο αυτόνομο προϊόν του τμήματος M από τότε που κυκλοφόρησε η M1 το 1981.

Η παραγωγή του ξεκίνησε στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στο Spartanburg των ΗΠΑ, και το πρώτο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο παραγωγής έχει βρει ήδη τη θέση του μέσα στο BMW Welt του Μονάχου.

2

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο μεταλλικό πράσινο Cape York Green χρώμα και στο παρακάτω walkaround video μπορείς να δεις τον διευθύνοντα σύμβουλο της BMW M, Franciscus van Meel να μας δείχνει όλες τις λεπτομέρειες του XM, έχοντας δίπλα του το άτομο που υπέγραψε το τολμηρό στυλ του plug-in υβριδικού SUV, τον επικεφαλής του BMW Design, Domagoj Dukec.

Ο τελευταίος παραδέχεται ότι ελήφθη μια απόφαση για σκόπιμη υπερβολή του σχεδιασμού των φωτιστικών σωμάτων και της μάσκας για να ξεχωρίζει το αυτοκίνητο, με τη γερμανική εταιρία να αναφέρει ότι σε όλους αρέσει η εμφάνιση του XM. Προφανώς, η απόφαση έρχεται ως απάντηση στους πελάτες που θέλουν ένα πιο εκφραστικό σχέδιο.