Η Tesla φέρεται να σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη κατά 20% εν μέσω χαμηλότερης ζήτησης για το Model 3 και το Model Y στην Κίνα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Tesla μειώνει πρόθυμα τη παραγωγή σε ένα από τα εργοστάσια της, με την εταιρία να παρέδωσε 100.291 αυτοκίνητα στη Κίνα τον Νοέμβριο.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τις τιμές για τα Model 3 και Model Y έως και 9% στην Κίνα και πρόσφερε ασφαλιστικές επιδοτήσεις, αυξάνοντας τις δαπάνες για τηλεοπτικές διαφημίσεις, που βοήθησαν στην αύξηση των πωλήσεων των κινεζικών αυτοκινήτων της τον Νοέμβριο κατά 40% από τον Οκτώβριο και 89,7% περισσότερο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η Tesla αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από ποτέ στην αγορά της Κίνας, με εγχώριες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BYD και η Guangzhou Automobile Group (GAC) να πωλούν ακριβότερα από την Tesla τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα, και ωστόσο οι αγοραστές να τις επιλέγουν. Η BYD παρέδωσε πάνω από 230.000 αυτοκίνητα τον Νοέμβριο και σχεδόν τα μισά από αυτά ήταν πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.