Η Nio παρήγαγε το 300.000στό αυτοκίνητο της

Σχετικά άρθρα

H NIO ανακοίνωσε σήμερα ότι το 300.000στό όχημα μαζικής παραγωγής της βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της στην πόλη Hefei της Κίνας. Το εν λόγω ορόσημο συνέβη τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής αυτοκινήτων από την κινέζικη εταιρία, τον Μάιο του 2018.

Η NIO χρειάστηκε μόλις 8 μήνες για να παράγει τα τελευταία 100.000 οχήματα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ ταχύτητας παραγωγής. Μέσα στο επόμενο έτος, η εταιρία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις των ET7, ET5 και ES8, και EC7, τρία νέα μοντέλα από την NT2.0, την τεχνολογική της πλατφόρμα δεύτερης γενιάς.

Όσον αφορά την εμπειρία φόρτισης, η Nio βελτιώνεται συνεχώς καθώς ανακοίνωσε ότι έχει ήδη βγάλει στην αγορά τον εξαιρετικά γρήγορο ταχυφορτιστή 500 kW και τον σταθμό ανταλλαγής μπαταριών τρίτης γενιάς. Ο τελευταίος υιοθετεί μια νέα λειτουργία ανταλλαγής των μπαταριών των αυτοκινήτων, αυξάνοντας την ικανότητα του σε 408 ανταλλαγές την ημέρα, μια αύξηση 30% σε σύγκριση με τον σταθμό δεύτερης γενιάς.

Κάθε σταθμός ανταλλαγής μπαταριών είναι εξοπλισμένος με δύο ραντάρ λέιζερ και δύο τσιπ Nvidia OrinX, με συνολική υπολογιστική ισχύ 508 TOPS. Ακόμα, είναι συμβατός με τη λειτουργία Automatic Summon & Swap, όπου ο σταθμός μπορεί να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο και να πλοηγείται αυτόματα στο αυτοκίνητο για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...