Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει το νούμερο 43 από το WRC για το 2023, ως φόρο τιμής στον Ken Block, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με snowmobile την περασμένη Δευτέρα.

Ο Ken Block χρησιμοποίησε το #43 σε όλη την αγωνιστική του καριέρα, η οποία περιελάμβανε το WRC, το WRX (rallycross) και τους αγώνες rally στην Αμερική. Ο συνιδρυτής της Hoonigan φόρεσε επίσης το νούμερο στις πολυάριθμες εμφανίσεις του στα Gymkhana videos.

Ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε:

Δεδομένης της τεράστιας συνεισφοράς του μεγάλου μας φίλου Ken Block στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και του γεγονότος ότι έχαιρε τόσο μεγάλης εκτίμησης από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι απολύτως σκόπιμο το #43 να αποσυρθεί κατά τη φετινή σεζόν του WRC.

Αν και είναι μια μικρή χειρονομία, ελπίζουμε ότι θα φέρει κάποια παρηγοριά στην οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη στιγμή. Ο Ken ήταν ένας αληθινός θρύλος και η μνήμη αυτού του αληθινού θρύλου θα ζει για πάντα μαζί μας.

Η CEO διευθύνουσα σύμβουλος του WRC Promoter Jona Siebel είπε:

Ο αντίκτυπος που είχε ο Ken στα rally, μεταφέροντας το άθλημά μας σε ένα εντελώς νέο κοινό δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Για τον Ken, η συμμετοχή των θαυμαστών ήταν πρωταρχικής σημασίας, καθιστώντας τον μια αγαπημένη φιγούρα του WRC.

Ως άθλημα, η απόσυρση του αριθμού 43 –ένας αριθμός συνώνυμος με τον Ken– είναι το μικρό μας σημάδι σεβασμού για την οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του Ken.

Ο Ken Block έκανε το ντεμπούτο του στο WRC στο Μεξικό το 2007. Συμμετείχε σε 25 rally, κυρίως πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων της M-Sport Ford.