F1: Ο πρόεδρος της FIA αιφνιδιάστηκε από τις αρνητικές αντιδράσεις για την είσοδο της Andretti/Cadillac

Σχετικά άρθρα

Ο Mohammed Ben Sulayem, ο πρόεδρος της FIA, δηλώνει έκπληκτος από την “ανεπιθύμητη αντίδραση” ορισμένων πλευρών σχετικά με το σχέδιο του Andretti και της Cadillac να εισέλθουν στη Formula 1.

Ο Ben Sulayem έγραψε στο Twitter:

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι υπήρξε κάποια αρνητική αντίδραση στα νέα της Cadillac και του Andretti. Η FIA έχει αποδεχτεί τις συμμετοχές μικρότερων, επιτυχημένων οργανισμών τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις μελλοντικές συμμετοχές στη F1 από παγκόσμιους κατασκευαστές όπως η GM και καθαρόαιμους αγωνιζόμενους όπως ο Andretti και άλλοι. Το ενδιαφέρον των ομάδων για αναπτυσσόμενες αγορές προσθέτει διαφορετικότητα και διευρύνει την απήχηση της F1.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του Andretti, η F1 εξέδωσε μια δήλωση σημειώνοντας ότι η προσθήκη μιας νέας ομάδας στο grid δεν θα συμβεί αποκλειστικά υπό τις οδηγίες της FIA, αλλά χρειάζεται επίσης έγκριση από τη F1 και τις υπάρχουσες ομάδες. Η F1 είπε επίσης ότι υπήρχαν συζητήσεις σε εξέλιξη με άλλα μέρη που “δεν ήταν τόσο ορατά” για μια πιθανή είσοδο νέας ομάδας.

Ορισμένες ομάδες της F1 εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει η προσθήκη μιας ακόμη ομάδας στο grid, δεδομένου ότι θα μείωνε τα έσοδα τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...