Ο Mick Schumacher υπέγραψε με την Mercedes ως ο εφεδρικός οδηγός της για τη φετινή σεζόν, με τον 23χρονο Γερμανό οδηγό να παίζει σημαντικό ρόλο στη συνεχή ανάπτυξη της W14.

Ο Toto Wolff σε δηλώσεις του είπε πως η προσθήκη του Schumacher στην Mercedes μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα, προσθέτοντας πως βλέπει πολλές δυνατότητες στον γιο του Michael Schumacher, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να βρει ξανά μια θέση οδηγού στη Formula 1 στο μέλλον.

Συγκεκριμένα το αφεντικό της Mercedes είπε:

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η προσωπικότητά του. Είναι ένας καλά μορφωμένος, έξυπνος και ταλαντούχος νέος. Μπορείτε να το δείτε από το ιστορικό της καριέρας του στην νεανική του ηλικία, το οποίο ήταν πολύ καλό. Πιστεύω ότι εάν μπορέσετε να του δώσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για περαιτέρω ανάπτυξη, μπορεί να γίνει καλός οδηγός αγώνων με μόνιμη θέση στο μέλλον.

Και, με τον ίδιο τρόπο, αφήσαμε τον Nyck de Vries να φύγει για να κάνει καριέρα, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον Mick. Είτε είναι στην ομάδα μας, είτε να τον αφήσουμε να πάει κάπου αλλού. Δεν ξέρουμε σε αυτή τη φάση.

Αυτό που θα συνεισφέρει στην ομάδα είναι πως οδηγεί ήδη εδώ και έναν χρόνο τα νέα μονοθέσια. Είναι στη Formula 1 για δύο χρόνια, γνωρίζει τα ελαστικά, γνωρίζει τις δυσκολίες στο εγγενές DNA της τρέχουσας γενιάς μονοθεσίων και θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος στον προσομοιωτή και στην αξιολόγηση του μονοθεσίου συνολικά.

Θα είναι καλό να τον έχουμε στη πίστα, στην αίθουσα συνεδριάσεων και είναι ένας αξιόπιστος νεαρός οδηγός αγώνων. Έτσι, από αυτή την άποψη, σίγουρα είμαστε κερδισμένοι που ο Mick έχει ενταχθεί στην ομάδα.