Η Σαουδική Αραβία προσπάθησε να αγοράσει την F1 για περισσότερα από 20 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας προσπάθησε να εξαγοράσει την Formula 1, στη προσπάθεια του να διευρύνει τις επενδύσεις στον χώρου του αθλητισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, στο στόχαστρο του Ριάντ βρέθηκε η Liberty Media, η οποία είναι ο “ιδιοκτήτης” της Formula 1 από το 2016, όταν ο δισεκατομμυριούχος John Malone αγόρασε τη Formula 1 από τον Bernie Ecclestone για 4,4 δισ. δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία έκανε συζητήσεις με την Liberty Media το 2022 για την απόκτηση της Formula 1, αλλά οι συζητήσεις ναυάγησαν στα πρώτα στάδια. Ωστόσο, οι Σαουδάραβες εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός ποσοστού της Liberty Media, η οποία αποτιμάται άνω των 20 δισ. δολαρίων.

Η Σαουδική Αραβία έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στον αθλητισμό το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάνοντας ένα “άνοιγμα” προς τις δυτικές τύπου μορφές διασκέδασης. Ενδεικτικά έχει αποκτήσει την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Newcastle United FC, ενώ έχει φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις του μποξ, του γκολφ και της Formula 1.

Πολλοί βέβαια, κάνουν λόγο για μια απόπειρα “πλυντηρίου” μέσω του αθλητισμού, δηλαδή για μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κρατική Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, έχει συνάψει μια πολυετή συμφωνία χορηγίας με την F1 το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα