Ο CEO της Alfa Romeo σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως η ιταλική εταιρία εργάζεται πάνω σε ένα μεγάλο ηλεκτρικό για την αγορά της Βορείου Αμερικής, που θα τοποθετηθεί στην E κατηγορία, χωρίς να διευκρινίζει εάν θα είναι σεντάν ή SUV.

Ο Jean-Philippe Imparato πρόσθεσε πως η αεροδυναμική είναι σημαντική στα ηλεκτρικά μοντέλα, επιτρέποντας στους σχεδιαστές της εταιρίας να έχουν μεγαλύτερη δημιουργικότητα στη σχεδίαση ενός νέου αυτοκινήτου, με το μεγάλο ηλεκτρικό να κυκλοφορεί στην αγορά κάπου γύρω στο 2027.

Η Alfa Romeo θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της εκτός Ευρώπης και αυτές να αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου έως το 2030. Επιπλέον, θέλει να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2027, με το πρώτο ηλεκτρικό να κυκλοφορεί το 2024 και να είναι η ηλεκτρική έκδοση του μικρού crossover που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί Brennero, ενώ το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο θα κυκλοφορήσει το 2025.

Η εταιρία θα εστιάσει στην απόδοση στα μελλοντικά της ηλεκτρικά και σύμφωνα με τον Imparato, αυτά θα προσφέρονται με κινητήρες απόδοσης από 350 έως 800 ίππων, με τις Quadrifoglio εκδόσεις να αποδίδουν κοντά στα 1.000 άλογα.