Ρεκόρ πίστας στο Hockenheim το Renault Megane RS Trophy-R

Σχετικά άρθρα

To Megane RS Trophy-R απέδειξε σε μια ακόμα πίστα τις εντυπωσιακές του επιδόσεις, καθώς κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στην πίστα του Hockenheim GP στο 1 λεπτό και 59,2 δευτ.

Η συγκεκριμένη χάραξη είναι η ίδια που χρησιμοποιείτο στους αγώνες της F1, με το μήκος της διαδρομής να είναι 4.574 χλμ, ενώ τον ταχύτερο χρόνο τον κατέχει ο Kimi Raikkonen με την McLaren MP4-19B, όταν το 2004 είχε ολοκληρώσει ένα γύρο σε 1 λεπτό και 13,780 δευτ.

Ο χρόνος του Megane RS Trophy-R έγινε από το γερμανικό SportAuto, και αποτελεί νέο ρεκόρ για μπροστοκίνητο (FWD) αυτοκίνητο στην εν λόγω πίστα. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο οδηγός αγώνων Christian Gebhardt με τις συνθήκες στην πίστα να φαίνονται καλές, ενώ το γαλλικό αυτοκίνητο “πατούσε” σε ελαστικά Bridgestone Potenza S007 RS.

Να θυμίσω, πως το Renault Megane RS Trophy-R φορά τον 1.800αρη turbo κινητήρα που πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP και αποδίδει 300 άλογα. Ζυγίζει 130 κιλά λιγότερα σε σχέση με το Megane RS Trophy και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τις Akrapovic, Brembo, Bridgestone, Phlins και Sabelt.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...