Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100. Ένα φουτουριστικό έργο τέχνης

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini συνεργάστηκε με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Ikeuchi για να δημιουργήσουν το Lamborghini Huracan STO Time Chaser_111100, αλλά και το γλυπτό Time Gazer. Οι δημιουργίες αποτελούν μέρος της προσπάθειας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να γιορτάσει φέτος τα 60στα της γενέθλια, με τα δύο έργα τέχνης να παρουσιάζονται σε μια έκθεση στο Τόκιο.

Το Huracan STO Time Chaser_111100 υπογραμμίζει την προτίμηση του Ikeuchi για μια κυβερνητική αισθητική. Το περίεργο όνομα 111100 είναι ο δυαδικός κωδικός για τον αριθμό 60, ως αναγνώριση της επετείου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η σχεδίαση παραμένει σε μεγάλο βαθμό στοκ στο μπροστινό μέρος, εκτός από τα πρόσθετα γραφικά κάτω από τους προβολείς και στο κέντρο του καπό. Ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι βαμμένο σε μια έντονη απόχρωση του λευκού, οι πόρτες είναι βαμμένες γκρι.

Τα πράγματα γίνονται πολύ περίεργα στο πίσω μέρος, όπου ο Ikeuchi τοποθετεί ένα κουτί με πολύχρωμα στοιχεία μέσα με μια εμφάνιση που θυμίζει κάρτες γραφικών υπολογιστών. Η μία πλευρά μοιάζει με το πίσω μέρος ενός κουτιού υπολογιστή με ψεύτικες πρίζες για σύνδεση καλωδίων.

Αν το Huracan του Ikeuchi δεν σου φαίνεται αρκετά φουτουριστικό, τότε το γλυπτό Time Gazer κινείται περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. Χρησιμοποιεί εξαρτήματα από τις Lamborghini Countach 25th Anniversary, Diablo SE30, Murcielago 40th Anniversary και Aventador LP-720-4 50th Anniversary για να δημιουργήσει κάτι που μοιάζει με πιλοτήριο gaming με την αισθητική του Blade Runner.

Το Time Gazer περιλαμβάνει μια καρέκλα με μια ζάντα της Lamborghini ακριβώς από πάνω του. Ένα διπλό πληκτρολόγιο βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τα χέρια του επιβάτη και υπάρχει μια σειρά από διακόπτες εναλλαγής στο κέντρο.

Μπροστά από το κάθισμα υπάρχουν δύο οθόνες, με διάφορα εξαρτήματα υπολογιστή διακοσμούν το γλυπτό. Ο Davide Sfrecola, επικεφαλής της Japan Automobili Lamborghini, είπε ότι ο Ikeuchi χρησιμοποίησε στοιχεία όπως σπασμένες μητρικές, κομμάτια πλαστικού και ηλεκτρικές καλωδιώσεις.

Η καλλιτεχνική αισθητική του Ikeuchi εμπνέεται από τον υψηλής τεχνολογίας, αλλά αόριστα δυστοπικό σχεδιασμό του Cyberpunk και από τα anime ρομπότ. Και τα δύο αυτά στοιχεία φαίνονται εύκολα στα συγκεκριμένα έργα του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...