Η Aston Martin αναμένει σημαντικά κέρδη φέτος, παρουσιάζοντας νέα σπορ μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Η κερδοφορία της Aston Martin θα βελτιωθεί φέτος, με την βρετανική εταιρία να αναμένει αύξηση των εσόδων της, καθώς το τρίτο τρίμηνο του 2023 θα ξεκινήσει τις παραδόσεις των νέων σπορ αυτοκινήτων της.

Η εταιρεία αναμένει να πουλήσει φέτος 7.000 αυτοκίνητα, ελαφρώς κάτω από τις μέσες προσδοκίες της αγοράς για 7.134, αλλά η προοπτική της για προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους περίπου 20% είναι μεγαλύτερο από τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών. Αποτέλεσμα των ανακοινώσεων, ήταν η μετοχή της εταιρείας να αυξηθεί κατά 7%, στις 230 λίρες Αγγλίας, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό της από τον περασμένο Ιούλιο.

Τα έσοδα της Aston Martin αυξήθηκαν πέρυσι κατά 26% στα 1,38 δισ. λίρες (1,56 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών, μιας και η βασική μέση τιμή πώλησής το 2022 αυξήθηκε κατά 18% στις 177.000 λίρες. Πέρυσι η εταιρία παρέδωσε περίπου 6.400 αυτοκίνητα.

Η βρετανική εταιρεία ωστόσο ανέφερε μεγαλύτερη προσαρμοσμένη λειτουργική ζημιά, 118 εκατομμυρίων λιρών (133 εκατ. ευρώ) για το 2022, σε σύγκριση με ζημιά 74,3 εκατομμυρίων λιρών το 2021, λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα που καθυστέρησαν τις παραδόσεις των αυτοκινήτων της.

Ωστόσο αυτή η απώλεια ήταν καλύτερη από τις προσδοκίες των αναλυτών για προσαρμοσμένη λειτουργική ζημιά 135 εκατομμυρίων λιρών (152,3 εκατ. ευρώ) για το 2022. Το τέταρτο τρίμηνο του 2022 η εταιρία παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 6,6 εκατ. λιρών (7,45 εκατ. ευρώ).

Ο Lawrence Stroll, πρόεδρος της Aston Martin, είπε πως η εταιρία θα παρουσιάσει φέτος μια σειρά νέων μοντέλων, ανάμεσά τους ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, τον διάδοχος της DB11 και τις ανανεωμένες Vantage και DBS.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...

Η Aston Martin καθυστερεί το ηλεκτρικό της μοντέλο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Η Aston Martin καθυστερεί την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης ζήτησης από τους καταναλωτές, ανέφερε σήμερα ο Lawrence Stroll, που είπε...
Autoblog.gr