Τον Απρίλιο του 2022 η Lamborghini παρουσίασε την Huracan Tecnica, η οποία γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της Huracan Evo και της Huracan STO, με τη Novitec να δείχνει σήμερα τις αναβαθμίσεις που προσφέρει για το μοντέλο.

Η πρόταση του γερμανικού βελτιωτικού οίκου ανανεώνουν διακριτικά την ήδη σπορ εμφάνιση του ιταλικού supercar και στο μπροστινό μέρος η Novitec τοποθετεί νέο εμπρός προφυλακτήρα που διαθέτει σχισμές στα εξωτερικά άκρα για καλύτερη ροή του αέρα. Αυτός βοηθά στην αύξηση της σταθερότητας του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες.

Επιπλέον, η Novitec τοποθετεί νέες ποδιές στο προφίλ του αυτοκινήτου, οι οποίες βοηθούν στην οπτική μείωση της απόστασης του αυτοκινήτου από το έδαφος, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν ενσωματωμένες εισαγωγές που ψύχουν τα πίσω φρένα.

Συνεχίζοντας, η βελτιωτική εταιρία τοποθετεί νέα coilover ανάρτηση αλουμινίου, που φέρει την υπογραφή της KW και μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 35 χλστ., και προσφέρει 14 επιλέξιμες ρυθμίσεις απόσβεσης.

Μηχανικά, η Novitec αφήνει τον κινητήρα της Huracan Tecnica όπως ακριβώς βγαίνει από το εργοστάσιο, με τον 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα να αποδίδει 640 άλογα και 565 Nm ροπής.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο διαθέτει νέα εξάτμιση, η οποία είναι είτε από ανοξείδωτο ατσάλι είτε από Inconel, με το Inconel να διατίθεται επίσης με επιχρυσωμένη επίστρωση 999 για πρόσθετη θερμομόνωση.