Russell: Η Mercedes μπορεί να χρειαστεί να “θυσιάσει” ολόκληρη τη φετινή σεζόν

Σχετικά άρθρα

Τα δεινά της Mercedes μετά το Grand Prix του Μπαχρέιν μπορούν να συνοψιστούν με την παραδοχή του George Russell ότι ίσως χρειαστεί να “θυσιάσουν” όλη τη φετινή σεζόν και να ξεκινήσουν από τώρα την ανάπτυξη του μονοθεσίου του 2024.

Ο Toto Wolff είπε πως η Mercedes θα αλλάξει σχεδιασμό, αφήνοντας πίσω τη Zero sidepod φιλοσοφία, με τον Russell να λέει:

Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και προφανώς θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε κάθε αποτέλεσμα. Αλλά αν μου δώσεις να επιλέξω ανάμεσα στο να παλέψω και να έχω την ευκαιρία να κερδίσω αγώνες όποτε είναι αυτό, έναντι μιας αργής προόδου και να μην έχω ποτέ αυτή την ευκαιρία, προφανώς επιλέγεις να πάρεις αυτές τις νίκες.

Έτσι, αν πρέπει να θυσιάσουμε κάποιους αγώνες ή μέρος μιας σεζόν για να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα μονοθέσιο που να μπορεί να αγωνιστεί, είτε είναι το δεύτερο μισό της σεζόν είτε ακόμη και αν κοιτάζει προς την επόμενη χρονιά, ίσως αυτό είναι που θα πρέπει να το κάνουμε γιατί ξεκάθαρα είμαστε πολύ πίσω.

Ο Russell πιστεύει ότι οι Max Verstappen και Sergio Perez θα κυριαρχήσουν σε όλους τους αγώνες φέτος, ενώ ενδεχομένως θα χάσουν κάποιες κατατακτήριες δοκιμές.

Η Red Bull έχει πάρει ήδη το πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα παλέψει μαζί τους φέτος και περιμένω να τα κατακτήσουν και τα δύο. Βάζω στοίχημα πως θα κερδίσουν κάθε αγώνα αυτή τη σεζόν. Με την απόδοση που έχουν δεν βλέπω κανέναν να τους προκαλεί. Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Μπορεί να μην καταφέρουν να κερδίσουν όλες τις pole γιατί γνωρίζουμε ότι η Ferrari είναι πολύ ανταγωνιστική στις κατατακτήριες. Αλλά όσον αφορά τον ρυθμό αγώνα, νομίζω ότι είναι σε πολύ δυνατή θέση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...