Wolff: Το μονοθέσιο μας είναι να το πετάξεις στα σκουπίδια

Σχετικά άρθρα

Ο Toto Wolff είπε ότι η Mercedes “μπορεί να πετάξει το αυτοκίνητό της στον κάδο απορριμμάτων”, μετά από τον απογοητευτικό ρυθμό που είχε στο πρώτο Grand Prix του Μπαχρέιν, εκεί όπου είδε τον Lewis Hamilton να τερματίζει 5ος, 51 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα Max Verstappen, και τον George Russell να τερματίζει 7ος, 56 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό.

Με τον Hamilton να έχει εκφράσει την απογοήτευσή του, ο Wolff σε δηλώσεις του είπε πως η αλλαγή του σχεδιασμού των sidepod τους δεν είναι μια γρήγορη λύση.

Μπορούμε να πετάξουμε το αυτοκίνητό μας στον κάδο απορριμμάτων. Μία ομάδα [Red Bull] είναι μίλια μπροστά. Παίζουν με τον ανταγωνισμό, δεν έχουν καν φθορά ελαστικών.

Θα αλλάξουμε σχεδίαση, αλλά δεν μπορείς απλά να βάλεις μόνο δύο άλλα πλαϊνά στο αυτοκίνητο, το θέμα είναι η ροή του αέρα. Το αυτοκίνητό μας είναι ελαφρύ αλλά όχι γρήγορο. Πέρυσι, το αυτοκίνητό μας γινόταν όλο και καλύτερο και μετά κέρδισε και έναν αγώνα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μείνουμε σε αυτή την ιδέα [Zero sidepod]. Τότε ξεκινάς τη νέα σεζόν και ξαφνικά βλέπεις ότι τίποτα δεν λειτουργεί.

Φέτος λήγει το συμβόλαιο του Hamilton και ο Wolff τον χαρακτήρισε ως “έναν σπουδαίο παίκτη της ομάδας”, αλλά δήλωσε ότι “δεν βοηθάει να βουρκώνεις πολύ”.

Είναι σπουδαίος παίκτης της ομάδας και έχει μεγαλώσει αρκετά ώστε να αποδέχεται την πραγματικότητα. Δεν βοηθάει να βουρκώνεις πολύ. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε αυτό το πράγμα.

Από τη μεριά του, ο Helmut Marko της Red Bull πιστεύει πως η Mercedes “έχασε το δρόμο της” μετά από το κακό ξεκίνημα της στο Μπαχρέιν. Ο Marko πιστεύει ότι η Mercedes έχει κάνει “ένα βήμα προς τα πίσω” σε σχέση με πέρυσι και ότι θα δυσκολευτεί να αμφισβητήσει τη Red Bull φέτος λόγω του ανώτατου ορίου κόστους.

Η Mercedes έχει περισσότερα από ένα εμπόδια, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν έχουν κάνει καμία πρόοδο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αν κοιτάξετε τις διαφορές θα δείτε πως έκαναν ένα βήμα προς τα πίσω.

Φαίνεται ότι κάπου έχουν χάσει το δρόμο τους. Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνουν τώρα. Λόγω του ανώτατου ορίου κόστους, είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα η τακτική ανάπτυξη του αυτοκινήτου. Πώς συναρμολογείς ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο; Εκτός κι αν κάνουν τη χρυσή βολή, κάτι που δεν το υποθέσω μετά από τις πρόσφατες εμπειρίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...