Το Hongqi S9 δεν θα κατασκευάζεται στην Ιταλία

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη Silk-FAW ήθελε το Hongqi S9 να κατασκευάζεται στη Μόντενα της Ιταλίας, αλλά η εταιρία απέσυρε τα σχέδια της να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Ιταλία, αφού θα κατασκευάζει όλα τα μοντέλα της αποκλειστικά στη Κίνα.

Η Silk-FAW υπέγραψε συμφωνία το 2021 με τις τοπικές αρχές της Emilia-Romagna για την κατασκευή ενός εργοστασίου και ενός ερευνητικού κέντρου στην πόλη Reggio Emilia, σε μια περιοχή γνωστή ως “Motor Valley” της Ιταλίας, εκεί όπου έχουν την έδρα τους η Ferrari, η Lamborghini, η Pagani, η Maserati και η Ducati.

Οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου επένδυσης άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Hongqi στην Ιταλία.

Τον περασμένο μήνα η Silk-FAW έστειλε επιστολή στις αρχές της Emilia-Romagna για να τις ενημερώσει για την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Η κινέζικη εταιρία ήθελε να ξεκινήσει τη παραγωγή αυτοκινήτων στις αρχές του 2023, αλλά η εταιρία μέχρι σήμερα δεν είχε προχωρήσει στην αγορά γης για τη κατασκευή του εργοστασίου.

Αναφορές θέλουν Ιταλούς εισαγγελείς να ερευνούν την Silk-FAW, με την φορολογική αστυνομία να επισκέφτηκε τα γραφεία της ιταλικής υπηρεσίας προμηθειών Invitalia την περασμένη εβδομάδα, για να συγκεντρώσει έγγραφα σχετικά με την αίτηση της Silk-FAW, η οποία ζητούσε 38 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας χρηματοδότησης για την κατασκευή του εργοστασίου της στη πόλη Reggio Emilia.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...