Τον ερχόμενο Απρίλιο η Porsche θα παρουσιάσει την facelift έκδοση της Cayenne, ώστε το δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής εταιρίας να παραμείνει φρέσκο και ανταγωνιστικό. Ταυτόχρονα, όμως, η Porsche προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο ηλεκτρικό μέλλον της, γνωστοποιώντας σήμερα ότι η νέα, τέταρτη, γενιά της Cayenne που θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία), μαζί με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις της υπάρχουσας γενιάς.

Μετά την Taycan (από το 2019), τη Macan (το 2024) και την 718 (στα μέσα της δεκαετίας), η Cayenne θα γίνει το τέταρτο μοντέλο της εταιρίας που θα προσφέρεται με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Η Porsche έχει ήδη ανακοινώσει ένα ακόμη ηλεκτρικό SUV, πάνω από την Cayenne για το δεύτερο μισό της δεκαετίας, το οποίο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία.

Το εργοστάσιο της Μπρατισλάβα συναρμολογεί πολλά μοντέλα του ομίλου της Volkswagen, που βασίζονται στην MLB Evo πλατφόρμα, καθώς εκτός από την Cayenne και την Cayenne Coupe, εκεί κατασκευάζεται επίσης το Touareg, μαζί με τα Audi Q7 και Q8. Επιπλέον, στο εν λόγω εργοστάσιο της Σλοβακίας κατασκευάζεται και το Skoda Karoq.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, η νέα γενιά του best-seller SUV της Porsche θα βγει στην αγορά το 2025, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα πωλείται παράλληλα με την υπάρχουσα γενιά που θα συνεχίσει να προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην PPE πλατφόρμα, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και η νέα Macan, που και αυτή θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Η ηλεκτρική Cayenne θα προσφέρεται με έως 612 άλογα με 1.000 Nm ροπής και θα εξοπλίζεται με μπαταρία έως 100 kWh, η οποία θα του χαρίζει αυτονομία περίπου 500 χλμ ανά φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία 800V, η ηλεκτρική Porsche Cayenne θα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση με ισχύ άνω των 270 kW.

Η Porsche έχει θέσει ως στόχο έως το 2025 το 50% των ετήσιων πωλήσεων της να αποτελείται από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ έως το 2030 θέλει το 80% του συνόλου των ετήσιων πωλήσεων της να απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.