Η Jaguar Land Rover θα επενδύσει 17 δισ. ευρώ. Ηλεκτρικό Ranger Rover και τετράθυρο GT από την Jaguar το 2025

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover (JLR) παρουσίασε σήμερα το πλάνο της για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπου θα επενδύσει 15 δισ. λίρες (17 δισ. ευρώ) για την ανάπτυξη νέων αυτοκινήτων, αυτόνομης τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων ψηφιακών τεχνολογιών.

Πριν από το τέλος του έτους, η Land Rover θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το ηλεκτρικό Range Rover που θα κυκλοφορήσει το 2025, ενώ προς τα τέλη του 2023 θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο από τα τρία νέα ηλεκτρικά της Jaguar, ένα τετράθυρο GT που θα κυκλοφορήσει και αυτό το 2025.

Η Land Rover λανσάρει μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται EMA (Electrified Modular Architecture), πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν τα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικά SUV της μάρκας. Το πλήρως ηλεκτρικό Range Rover θα κυκλοφορήσει το 2025 και η εταιρεία θα το παράγει στο εργοστάσιό της στο Halewood, που θα μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εταιρία θα διατηρήσει τη αρθρωτή πλατφόρμα MLA (Modular Longitudinal Architecture), την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Range Rover και Range Rover Sport και που μπορεί να φιλοξενήσει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικούς κινητήρες, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά.

To 2025 η Jaguar θα βγάλει στην αγορά τη νέα της πλατφόρμα, την JEA (Jaguar Electrified Architecture), με το τετράθυρο GT να είναι το πρώτο που θα την χρησιμοποιεί. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει αυτονομία έως και 700 χλμ και θα κοστίζει στην Αγγλία περίπου 100.000 λίρες (113.500 ευρώ). Η εταιρία αναφέρει πως το μοντέλο θα είναι το δυνατότερο μοντέλο της όλων των εποχών και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Solihull.

Το εργοστάσιο Engine Manufacturing Center θα μετονομαστεί σε Electric Propulsion Manufacturing Center, έτσι ώστε αντί για τους Ingenium κινητήρες εσωτερικής καύσης, να κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες και πακέτα μπαταριών.

Τέλος η Jaguar Land Rover έκανε γνωστό πως το επίσημο όνομα της θα είναι πλέον JLR, με τα Defender και Discovery να γίνονται αυτόνομες μάρκες, έχοντας δικούς τους εκθεσιακούς χώρους. Έτσι η JLR θα έχει τέσσερις ξεχωριστές μάρκες, τις Range Rover, Discovery, Defender και Jaguar.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...