Η Tesla προχώρησε σε 6η μείωση των τιμών στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η Tesla μείωσε περαιτέρω τις τιμές των Model 3 και Model Y στις Ηνωμένες Πολιτείες, προχωρώντας σε έκτη μείωση τιμών στις ΗΠΑ φέτος, και τη δεύτερη σε αυτόν τον μήνα, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την επίδραση στα περιθώρια κέρδους της.

Το 2022 η Tesla παρουσίασε περιθώριο κέρδους 32% ανά αυτοκίνητο, ενώ μετά τις μειώσεις των τιμών, το περιθώριο κέρδους της έχει υποχωρήσει στο 23% – 24%, ποσοστό που πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες θα ζήλευαν να έχουν. Ως αναφορά, οι mainstream αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν περιθώριο κέρδους της τάξεως του 6% – 10%.

Η Tesla μείωσε τις τιμές των Long Range και Performance του Model Y κατά 3.000 δολάρια, με την βασική έκδοση του Model 3 να ξεκινά πλέον από τις 39.990 δολάρια (-4,7%) 2.000 δολάρια λιγότερο. Το Model Y Long Range ξεκινά από τις 49.990 δολάρια (-5,6%), το Model Y Performance από τα 53.990 δολάρια (-5,2%).

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές στις ΗΠΑ του βασικού της Model 3 κατά 11% μέχρι στιγμής φέτος και του βασικού Model Y κατά 20% – κινήσεις που έρχονται καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλύτερη αγορά τους, ετοιμάζονται να εισαγάγουν αυστηρότερα πρότυπα που θα περιορίσει τις εκπτώσεις φόρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Διάβασε επίσης

Η Tesla μείωσε τις τιμές της στην Ελλάδα έως και 6.000 ευρώ

Η εταιρεία μείωσε επίσης πρόσφατα τις τιμές στην Ευρώπη, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη καθώς και στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα, επεκτείνοντας την εκπτωτική κίνηση που ξεκίνησε στην Κίνα τον Ιανουάριο για να τονώσει τη ζήτηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla θέλει να κάνει ένα κομμάτι το κάτω μέρος του αυτοκινήτου

Η Tesla αναπτύσσει μια νέα διαδικασία χύτευσης μέσω της οποίας θέλει πρακτικά να κατασκευάζει όλο το κάτω μέρος του αυτοκινήτου σε ένα μόνο κομμάτι,...

Η Tesla κατασκεύασε το 1.000.000 αυτοκίνητα σε 200 ημέρες. Ξεπέρασε τα 5 εκατ. συνολικά

Ήταν 2 Μαρτίου του 2023 όταν η Tesla ανακοίνωσε πως ξεπέρασε το ορόσημο των 4.000.000 αυτοκινήτων και στις 16 του Σεπτέμβρη η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε...

Ορισμένοι μηχανικοί της Tesla μισούσαν το Cybertruck και σχεδίαζαν μυστικά νέο

Ορισμένοι μηχανικοί της Tesla δεν ήταν θαυμαστές του σχεδιασμού του Cybertruck που ήθελε ο Elon Musk και γι'αυτό τον λόγο ετοίμαζαν κρυφά μια εναλλακτική...