Με 500 χλμ. αυτονομία και 557 άλογα η Maserati Grecale Folgore

Σχετικά άρθρα

Πριν 13 μήνες η Maserati αποκάλυψε την Grecale, με την ιταλική εταιρία να δίνει τότε πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του μεσαίου SUV της, η εμπορική πορεία του οποίου έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 4 μήνες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη, η Maserati έχει στο κέντρο του περιπτέρου της την Grecale Folgore, ήτοι την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου. Με τη Grecale Folgore, η Maserati υπόσχεται ότι όλα τα νέα μοντέλα της θα προσφέρουν μια μορφή εξηλεκτρισμού μέχρι το 2025, καθώς στόχος της είναι να παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030 και έπειτα.

Αισθητικά δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, με τις μόνες να εντοπίζονται στη νέα εμπρός μάσκα, που προσφέρει χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση, ενώ διαθέσιμο στην ηλεκτρική έκδοση είναι το χάλκινης απόχρωσης Rame Folgore χρώμα. Επιπλέον, υπάρχει ανασχεδιασμένος διαχύτης στο πίσω μέρος, νέες ζάντες -21 ιντσών- αεροδυναμικής σχεδίασης και διάφορες λεπτομέρειες γύρω από το αμάξωμα σε χάλκινη απόχρωση.

Μηχανικά, η Grecale Folgore διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), που μετατρέπουν το ηλεκτρικό σε τετρακίνητο. Η συνδυαστική τους απόδοση αγγίζει τα 410 kW (557 ίππους) και 820 Nm ροπής, και επιταχύνουν το αυτοκίνητο από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 4,1 δευτ., με την τελική της ταχύτητα να περιορίζεται στα 220 χλμ/ώρα.

H ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 105 kWh με τεχνολογία 400 volt, που προσφέρει αυτονομία έως 500 χλμ. στον κύκλο WLTP. Αυτή έχει μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW και μπορεί να φορτιστεί από το 20% στο 80% σε 29 λεπτά. Κλείνοντας, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα οδήγησης, τα Max Range, GT, Sport και Off Road.

Το πρώτο, προσαρμόζει -μεταξύ άλλων- τον κλιματισμό και την απόκριση του γκαζιού, ενώ περιορίζει την τελική ταχύτητα στα 130 χλμ/ώρα, και συστήνεται από την εταιρία όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι κάτω από το 16%.

Η Maserati θα κάνει διαθέσιμη την ηλεκτρική Grecale Folgore στις αγορές τις Ευρώπης το δεύτερο μισό του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...