Στο σφυρί μια Ferrari 458 Speciale με μόλις 1.640 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Luca di Montezemolo, ο τότε CEO της Ferrari, παρουσίασε την 458 Speciale και αμέσως έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από τους tifosi και όχι μόνο. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την “καρδιά” της καθώς είναι το τελευταίο μοντέλο με ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της ιταλικής εταιρίας.

Ο V8 των 4,5 λίτρων αποδίδει 605 άλογα στις 9.000 σ.α.λ. και 540Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη, που επιτρέπει στο βάρους 1.290 κιλών supercar -100 κιλά ελαφρύτερη από την 458 Italia- να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και να ολοκληρώνει έναν γύρο στο Fiorano σε μόλις 1 λεπτό και 23,5 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ένα αποκλειστικό για την Speciale, Side Slip Angle Control σύστημα, που χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο αλγόριθμο για να υπολογίσει την γωνία ολίσθησης. Το σύστημα στη συνέχεια συγκρίνει την γωνία με δεδομένα αναφοράς και βελτιστοποιεί την παραγωγή ροπής μέσω του F1-Trac traction control και την κατανομή αυτής μέσω του E-Diff ηλεκτρονικού διαφορικού.

Η συγκεκριμένη είναι μια από τις -σχεδόν- 3.000 που βγήκαν από το ιταλικό εργοστάσιο από το 2013 έως το 2015, και έχει διανύσει μόλις 1.641 χλμ. Πουλήθηκε καινούρια μέσω της αντιπροσωπείας της Ferrari στο Lake Bluff του Ιλινόις, πριν από την απόκτησή της από τον σημερινό ιδιοκτήτη τον Ιανουάριο του 2015.

Είναι βαμμένη στο κίτρινο (Giallo Modena) χρώμα, και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο bid στην διαδικτυακή δημοπρασία του Bring A Trailer φτάνει τα 496.000 δολάρια, αλλά απομένουν έξι ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, η Ferrari 458 Speciale είναι η τρίτη κατά σειρά ειδική έκδοση του “entry-level” supercar της εταιρίας, μετά την 360 Challenge Stradale και την 430 Scuderia.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...