Το Koningsdag ή Ημέρα του Βασιλιά είναι μια εθνική εορτή στο βασίλειο της Ολλανδίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Απριλίου (26 Απριλίου, αν η 27η είναι Κυριακή). Ανήμερα της ημέρας εορτασμού και για 45 λεπτά, η τροχαία της επαρχίας του Λιμβούργου (Limburg) είχε στήσει φορητές κάμερες για τον έλεγχο ταχύτητας σε έναν δρόμο στην πόλη Koningslust.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, το ραντάρ της τροχαίας χτύπησε τρεις φορές. Από αυτές τις τρεις, όμως, η μια ήταν ιδιαίτερη, καθώς αυτός ο αυτοκινητιστής φαίνεται ότι βιαζόταν για τις βασιλικές διακοπές. Και αυτό γιατί ο οδηγός πιάστηκε από το ραντάρ να κινείται με ταχύτητα 175 χλμ/ώρα, όταν το μέγιστο επιτρεπτό όριο είναι 80 χλμ/ώρα.

Με λίγα λόγια, υπέρβαση σχεδόν εκατό χιλιομέτρων την ώρα. Δεδομένου ότι ήταν αργία, ο οδηγός ελέγχθηκε επίσης και για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ωστόσο, προέκυψε ότι από την εξέταση σάλιου ο οδηγός μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Η αστυνομία πήρε άμεσα το δίπλωμα οδήγησης του οδηγού, και πλέον εναπόκειται στον εισαγγελέα να καθορίσει πότε ο άνδρας θα το πάρει πίσω. Επιπλέον, τον περιμένει ένα τσουχτερό πρόστιμο, άνω των 1.000 ευρώ, ενώ ο οδηγός δεν μπορεί επίσης να αποφύγει ένα υποχρεωτικό μάθημα οδήγησης. Μια Ημέρα του Βασιλιά που θα θυμάται…