Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία η Lordstown

Σχετικά άρθρα

Η Lordstown επανεκκίνησε πρόσφατα την παραγωγή του Endurance, αλλά τα καλά νέα φαίνεται να είναι βραχύβια καθώς τώρα η αμερικάνικη εταιρεία κάνει γνωστό ότι παλεύει για την επιβίωση της. Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Lordstown αποκάλυψε ότι η Foxconn -που αποτελεί τον κυριότερο επενδυτή της- προσπαθεί “να εγκαταλείψει το πλοίο”.

Όπως εξηγεί, ο ταϊβανέζικος τεχνολογικός γίγαντας έστειλε μια επιστολή στη Lordstown ισχυριζόμενος ότι η τελευταία παραβιάζει την επενδυτική συμφωνία, λόγω της ειδοποίησης που έλαβε από το χρηματιστήριο του Nasdaq, αναφέροντας ότι η τιμή της μετοχής της έπεσε κάτω από το ελάχιστο για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Η Foxconn πρότεινε επίσης τον τερματισμό της συμφωνίας, εκτός εάν η Lordstown αυξήσει την τιμή της μετοχής της εντός 30 ημερών. Η Lordstown απάντησε λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί παραβίασης στην ανακοίνωση της Foxconn είναι αβάσιμοι.

Η εταιρεία πίσω από το Endurance συνέχισε ισχυριζόμενη ότι ο συνεργάτης της δεν μπορεί να ασκήσει δικαιώματα καταγγελίας, επειδή η Foxconn παραβίασε την επενδυτική συμφωνία αποτυγχάνοντας να καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να συμφωνήσει στον προϋπολογισμό του προγράμματος παραγωγής.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...