Η Radford αποκάλυψε το αγωνιστικό της για το φετινό Pikes Peak

Σχετικά άρθρα

H Radford ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak, ετοιμάζοντας μια αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου παραγωγής της, του Type 62-2, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2021.

Το Radford Pikes Peak Edition διαθέτει πολλές τροποποιήσεις σε σύγκριση με την έκδοση δρόμου του Type 62-2. Για παράδειγμα, το αλουμινένιο πλαίσιο του αυτοκινήτου έχει αντικατασταθεί από ένα πλήρες σύνθετο μονοκόκ, το οποίο είναι σχεδόν 230 χλστ. φαρδύτερο. Υπάρχουν νέα εμπρός και πίσω υποπλαίσια και νέα γεωμετρία της ανάρτησης, καθώς και νέο πάτωμα. Το αεροδυναμικό body kit είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από carbon και παρέχει την απαραίτητη κάθετη δύναμη στο υψηλό υψόμετρο της ανάβασης.

Μηχανικά, το αγωνιστικό φέρει έναν 3,5 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα, ο οποίος διαθέτει το μπλοκ από την street-legal έκδοση του αυτοκινήτου, καθώς όλα τα άλλα είναι αναβαθμισμένα. Η απόδοση του πλέον αγγίζει τους 700 ίππους, που μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων. Η Radford εκτιμά ότι τα 0-96 χλμ/ώρα έρχονται σε μόλις 2,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 258 χλμ/ώρα, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 861 κιλά.

Η φετινή διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 25 Ιουνίου, και πίσω από το αγωνιστικό της Radford θα καθίσει ο Tanner Foust, ο οποίος δήλωσε ότι το αυτοκίνητο βασικά δεν έχει τίποτα κοινό με το αυτοκίνητο δρόμου, εκτός από το ήθος του σχεδιασμού και ορισμένα στοιχεία.

Να θυμίσω ότι η ανάβαση έχει μήκος 19,93 χιλιομέτρων και διαθέτει 156 στροφές, ξεκινώντας από υψόμετρο 2.865 μέτρων και τερματίζοντας περίπου 1.440 μέτρα ψηλότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...