Πρώην στέλεχος της Apple πάει στη GM για να ηγηθεί του λογισμικού της

Σχετικά άρθρα

Η GM ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον πρώην αντιπρόεδρος μηχανικής του τμήματος των cloud υπηρεσιών της Apple, Mike Abbott, με αυτόν να αναλαμβάνει από τις 22 Μαΐου τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου λογισμικού της αυτοκινητοβιομηχανίας σε έναν νεοσύστατο ρόλο.

Ο Abbott είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής των cloud υπηρεσιών της Apple και ηγήθηκε της ομάδας που ανέπτυξε την υποδομή για το iCloud και το iMessage. Έχει επίσης εργαστεί στο Twitter και τη Microsoft.

Στην GM, ο Abbott θα ηγηθεί των οχημάτων και των λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας, καθώς επίσης της πληροφορικής και της ψηφιακής τεχνολογίας και των ψηφιακών δραστηριοτήτων της.

Η πρόσληψή του Abbott έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η GM αποκάλυψε ότι θα καταργήσει το Android Auto και το Apple CarPlay από τα μελλοντικά της ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, καθώς αυτά θα “τρέχουν” ένα δικό της σύστημα, με την αμερικάνικη εταιρία να θεωρεί το λογισμικό και τις συνδρομητικές υπηρεσίες ως σημαντικούς παράγοντες για μελλοντικά έσοδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...