Η Κίνα πέρασε την Ιαπωνία και έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Η Κίνα ωθούμενη από την αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από τις αυξημένες παραδόσεις στη Ρωσία, ξεπέρασε την Ιαπωνία και έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων του κόσμου.

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων της Κίνας αυξήθηκαν κατά 58% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).

Συγκεκριμένα 1,07 εκατομμύρια αυτοκίνητα εξήχθησαν από την Κίνα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, με την Ιαπωνία να εξάγει 950.000 αυτοκίνητα. Οι κινέζικες εξαγωγές αυτοκινήτων προς της Ρωσία τριπλασιάστηκαν στις 140.000 κατά την ίδια περίοδο, αφού μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, όλες οι δυτικές παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες αποχώρησαν από την ρωσική αγορά, με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να καλύπτουν το κενό αυτό.

Οι εξαγωγές κινέζικων ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο σχεδόν διπλασιάστηκαν στις 380.000 μονάδες. Ως αποτέλεσμα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν σχεδόν το 40% του συνόλου των εξαγωγών της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023.

Αναλυτές πιστεύουν πως η Κίνα έως το 2030 θα εξάγει έως και 5,5 εκατ. αυτοκίνητα, με τα 2,5 εκατ. από αυτά να είναι ηλεκτρικά.

[Photos credit: depositphotos.com]

ΠηγήNikkei Asia

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...