Το νέο Ford Ranger Raptor παίρνει κίνηση από έναν 3,0-λιτρο EcoBoost twin-turbo V6 κινητήρα, ο οποίος -εξαιτίας των ευρωπαϊκών κανονισμών για τους ρύπους- η απόδοση του στην Ευρώπη είναι στα 288 άλογα και στα 491 Nm ροπής, όταν στις διεθνείς αγορές αποδίδει 411 άλογα με 583 Nm ροπής.

1

Οι αντοχές του συγκεκριμένου συνόλου είναι αρκετά μεγάλες, όπως και το tuning potential του. Γι’αυτό, σήμερα ο αμερικάνικος βελτιωτικός οίκος Hennessey παρουσίασε το VelociRaptor 500 πακέτο για το νέο Ranger Raptor. Χάρη σε ένα νέο σύστημα εισαγωγής αέρα υψηλής ροής, ένα μεγαλύτερο intercooler και στην αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης κινητήρα, οι μηχανικοί της Hennessey αύξησαν την ισχύ στους 507 ίππους και στα 746 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με το νέο Ranger Raptor να φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και ενεργό σύστημα εξαγωγής που προσφέρει διαφορετικούς ήχους κινητήρα μέσα από τέσσερα διαφορετικά προγράμματα που ταιριάζουν σε διαφορετικά οδηγικά σενάρια.

2

H τιμή του πακέτου VelociRaptor 500 ορίζεται στα 24.950 δολάρια, με τη Hennessey να προσφέρει νέους προφυλακτήρες, LED φώτα εκτός δρόμου, μοναδικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με εκτός δρόμου ελαστικά 35 ιντσών και -φυσικά- τα απαραίτητα λογότυπα VelociRaptor 500.