Ο κινητήρας ενός Toyota GR86 έσπασε μέσα σε πίστα και η Toyota αρνείται να καλύψει τη ζημιά εντός εγγύησης

Σχετικά άρθρα

Ο ιδιοκτήτης ενός Toyota GR86 κινούνταν με χαλαρούς ρυθμούς μέσα στη πίστα του Palmer Motorsports Park την περασμένη Κυριακή, όταν ο κινητήρας του ιαπωνικού σπορ μοντέλου άρχισε να κάνει παράξενους θορύβους (περίπου στο 6ο λεπτό του video).

O άνδρας παρότι άκουσε τους παράξενους ήχους από τον χώρο του κινητήρα, συνέχισε να οδηγεί το αυτοκίνητο για περίπου 1 επιπλέον λεπτό, μέχρι που ο κινητήρες έσπασε και σταμάτησε.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το αυτοκίνητο είχε διανύσει περίπου 30.500 χλμ και δεν έχει καμία μηχανική τροποποίηση. Τα λάδια 5W30 είχαν αλλαχθεί τη προηγούμενη ημέρα και η αιτία που έσπασε ο κινητήρας ήταν μια αστοχία του συστήματος λίπανσης.

Αρχικά νόμιζα ότι ένα κάλυμμα του φτερού ή κάτι άλλο είχε χαλαρώσει και χτυπούσε στο ελαστικό, καθώς φορούσα το κράνος και δεν περίμενα πραγματικά να υπάρξει μια βλάβη του κινητήρα κατά τη διάρκεια του γύρου προθέρμανσης. Τελικά, ο θόρυβος έγινε πολύ δυνατός και ο κινητήρας έχασε τη δύναμή του,

δήλωσε ο ιδιοκτήτης, συμπληρώνοντας πως το GR86 φορτώθηκε στη συνέχεια σε γερανό και μεταφέρθηκε στην αντιπροσωπεία Acton Toyota στο Littleton της Μασαχουσέτης για επιθεώρηση. Εκεί διαπιστώθηκε μια τρύπα στο πάνω μέρος του μπλοκ του κινητήρα, αλλά η αντιπροσωπεία αρνήθηκε να καλύψει τη ζημιά μέσω εγγύησης, επειδή το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε σε πίστα. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να επικοινωνήσει απευθείας με την Toyota, αλλά έλαβε σχεδόν την ίδια απάντηση.

Ο ιδιοκτήτης που αντικατέστησε τον κινητήρα, κάτι που κοστίζει περίπου 13.000 δολάρια, ζητά από την Toyota να καλύψει το κόστος μέσω της εγγύησης.

Η Toyota περιγράφει το GR86 ως ένα διασκεδαστικό σπορ αυτοκίνητο που μπορείς να το χαρείς και στην πίστα, με το παρακλάδι της ιαπωνικής εταιρίας στις ΗΠΑ να προσφέρει -προαιρετικά- μια ετήσια συνδρομή στην Εθνική Ένωση Αυτοκινητιστικού Αθλητισμού (National Auto Sport Association, NASA) με κάθε αγορά ενός GR86.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ένα GR86 είχε κατεστραμμένο κουζινέτο στροφάλο εξαιτίας διαρροής λιπαντικού. Αρχικά η Toyota αρνήθηκε να καλύψει τη ζημιά εντός εγγύησης, αλλά τελικά δέχτηκε να καλύψει το πρόβλημα εντός εγγύησης, αφού η ιστορία έγινε viral παγκοσμίως.

Ανανέωση

Η Toyota θα καλύψει τελικά εντός εγγύησης τον σπασμένο κινητήρα ενός GR86

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...