Toyota GR Yaris με 741 άλογα με στοκ μπλοκ

Σχετικά άρθρα

O Peter Freedman, ιδρυτής της κορυφαίας εταιρίας μικροφώνων Rode, έχει στην κατοχή του το δυνατότερο Toyota GR Yaris του κόσμου. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, έχει αναλάβει δράση η Powertune, ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο τελευταίος, ο 1,6 λίτρων τρικύλινδρος turbo κινητήρας (G16E-GTS) του ιαπωνικού μοντέλου απέδωσε 740.9 άλογα στις 8.117 σ.α.λ. στο δυναμόμετρο, ήτοι σχεδόν τρεις φορές πάνω από την εργοστασιακή τιμή των 261 ίππων.

Και αν αυτό δεν είναι εντυπωσιακό από μόνο του, ένας εκπρόσωπος της Powertune Australia αναφέρει ότι τα “σωθικά” του κινητήρα έχουν παραμείνει εργοστασιακά, τονίζοντας:

Έχουμε βελτιώσει πολλούς κινητήρες κι αφού κάναμε πολλές μετρήσεις και δοκιμές, θεωρήσαμε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε τέτοια ισχύ με εργοστασιακό μπλοκ. Και να που τα καταφέραμε.

Ωστόσο, φοράει νέο turbo -το G30-770 της Garrett, το intercooler είναι της Plazmaman, η ECU της MoTec, νέα φλάντζα κεφαλής και εξάτμιση της Akrapovic. Ακόμα, υπάρχεουν μπεκ 2.200 της Bosch, με το εργοστασιακό κιβώτιο ταχυτήτων να έχει αντικατασταθεί με ένα εξατάχυτο σειριακό από την X-Shift, το οποίο συνδυάζεται με συμπλέκτη Triple Carbon της ATS.

Η Powertune αναφέρει ότι έχει κάνει περισσότερες από 30 δυναμομετρήσεις και πολλές δοκιμές στον δρόμο με το βελτιωμένο GR Yaris, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια αναξιοπιστίας.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι ο G16E-GTS κινητήρας έχει την υψηλότερη ειδική ισχύ από οποιονδήποτε κινητήρα έχει τοποθετήσει ποτέ η Toyota σε αυτοκίνητο δρόμου, με 186 ίππους ανά λίτρο στο GR Corolla, στην οποία αποδίδει 300 άλογα. Ωστόσο, το βελτιωμένο GR Yaris που βλέπεις αποδίδει 458 ίππους ανά λίτρο!

ΠηγήPowertune

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...