Στις 6 Ιουνίου η προσπάθεια της Aston Martin Bulldog να πιάσει τα 320+ χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Στην δεκαετία του ’70, η Aston Martin είχε παρουσιάσει το Bulldog concept, ένα πρωτότυπο που έφερε την υπογραφή του σχεδιαστή William Towns, ο οποίος είχε σχεδιάσει και την πρώτη DBS την δεκαετία του 1960, αλλά και το Lagonda Series 2.

Το Bulldog αρχικά είχε προγραμματιστεί να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή 25 αυτοκινήτων, αλλά λόγω της υψηλής τιμής του, που θα ξεπερνούσε το 1 εκατ. λίρες εκείνη την εποχή, τελικά δεν είδες το φως της παραγωγής.

Στόχος της Aston Martin ήταν το μοντέλο της να γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα μπορούσε να πιάσει ταχύτητες μεγαλύτερες των 200 μιλίων/ώρα, συγκεκριμένα μέχρι τα 237 μίλια/ώρα (381 χλμ/ώρα). Το 1981 έγινε η δοκιμή, αλλά το αυτοκίνητο κατάφερε να πιάσει τα 307 χλμ/ώρα (191 μίλια/ώρα).

Στις αρχές του 2020, η Classic Motor Cars από το Bridgnorth της Αγγλίας ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει ξανά να πιάσει τον στόχο των 200+ μιλίων/ώρα (322 χλμ/ώρα). Για να το καταφέρει αυτό, είχε κάνει γνωστό ότι θα χρειαστεί 18 μήνες εργασιών για την πλήρη ανακατασκευή του αυτοκινήτου ώστε αυτό να έρθει στην αρχική του κατάσταση.

H ανακατασκευή ολοκληρώθηκε πέρσι και το Bulldog κέρδισε το διάσημο βραβείο Coppa d’Ora στο Concorso d’Eleganza της Villa d’Este του 2022 για την δουλειά που έγινε. Το επόμενο σχέδιο για το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο είναι να προσπαθήσει να πιάσει τα 200 μίλια/ώρα, κάτι που θα επιχειρηθεί στις 6 Ιουνίου σε μια πρώην βάση του ΝΑΤΟ στη Σκωτία.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο φορά έναν 5,3-λίτρων V8 κινητήρα, με δύο turbo της Garrett, και αποδίδει 700 άλογα με 678 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin Valhalla έχει τεχνολογία από την Formula 1

Η Aston Martin έκανε γνωστό πως ξεκινά την επόμενη φάση ανάπτυξης της Valhalla που θα φέρει τεχνολογία προερχόμενη από την Formula 1. Το πρώτο...

Δες πόσο εύκολα 300άριζει η Aston Martin DBX707

Είναι αξιοθαύμαστο πως ένα ογκώδης SUV, με βάρος 2,3 τόνους, μπορεί να επιταχύνει τόσο γρήγορα και ο οδηγός να μπορεί να κινείται εύκολα με...

Η νέα Aston Martin Vantage σε δοκιμές

Η Aston Martin συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας Vantage, με το αυτοκίνητο να προσφέρεται τόσο σε coupe, όσο και σε roadster έκδοση. Κάτω...

Αντιμέτωπος με ποινή για υπερβολική ταχύτητα ο Max Verstappen

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Max Verstappen έκανε βόλτες στους δρόμους του Μονακό και της Νίκαιας με την Aston Martin Valkyrie του και σύμφωνα με...