Κινέζοι δημιούργησαν μπαταρία 1.000 χλμ που φορτίζει σε 6 λεπτά ακόμη και σε πολύ κρύο

Σχετικά άρθρα

Η κινεζική startup Greater Bay Technology υποστηρίζει πως έχει δημιουργήσει μια μπαταρία, η οποία χάρη στη καινοτόμο τεχνολογία διαχείρισης θερμότητας και τα υπεραγώγιμα υλικά, που της επιτρέπουν να ζεσταίνεται γρήγορα σε κρύο καιρό, μπορεί να φορτιστεί από το 0% έως το 80% σε μόλις 6 λεπτά, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

Η εταιρία ονομάζει την μπαταρία της “Phoenix” και υποστηρίζει πως αυτή προσφέρει αυτονομία έως 1.000 χλμ ανά φόρτιση. Χάρη στα υπεραγώγιμα υλικά που διαθέτει, μπορεί να θερμαίνεται από τους -20 βαθμούς Κελσίου έως τους 25 βαθμούς Κελσίου σε μόλις πέντε λεπτά, επιτρέποντάς της να φορτίζει και να αποφορτίζεται πιο αποτελεσματικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό στις ψυχρές περιοχές, καθιστώντας την μια τρομερή εμπειρία για τον χρήστη. Η μπαταρία Phoenix δεν αντιμετωπίζει μόνο τον μεγάλο χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκίνητων, αλλά και άλλα σημεία πόνου αυτών. Δεν έχει σημασία εάν είναι μια ζεστή ή μια κρύα μέρα, η αυτονομία της μπαταρίας Phoenix δεν θα επηρεαστεί,

δήλωσε ο Huang Xiangdong, συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, που το 2020 αποσχίστηκε από την GAC και από τότε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η μπαταρία Phoenix θα είναι έτοιμη για παραγωγή μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια και θα τοποθετηθεί τόσο στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Aion, η οποία ανήκει στην GAC, όσο και σε αυτοκίνητα άλλων εταιριών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...