Ο Musk ίδρυσε νέα εταιρία τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να κατανοήσει το σύμπαν

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk αποκάλυψε τη νέα εταιρία τεχνητής νοημοσύνης, την xAI, μια εναλλακτική πρόταση στο ChatGPT. Επικεφαλής της εταιρίας θα είναι ο Musk, ο οποίος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να σταματήσει και ότι η ο τομέας χρειάζεται ρύθμιση. Ο Musk έχει εκφράσει πολλές φορές τις ανησυχίες του για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για “την καταστροφή του πολιτισμού”.

Ο Musk τόνισε πως στόχος της xAI είναι η κατασκευή της ασφαλέστερης τεχνητής νοημοσύνης, και σκοπός της θα είναι να “κατανοήσει το σύμπαν”. Παράλληλα προέβλεψε πως η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει πιο έξυπνη από τους ανθρώπους μέσα στα επόμενα πέντε με έξι χρόνια.

Ο Musk συνίδρυσε την OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT, το 2015, αλλά αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2018 διαφωνώντας επί θεμάτων ασφαλείας.

Από τότε, ο Musk έχει γίνει ολοένα και δριμύτερος πολέμιος της τεχνητής νοημοσύνης επικαλούμενος ευρύτερες απειλές. Έχει επικρίνει δημοσίως την OpenAI επειδή, κατά την άποψή του, κατέστη λιγότερο διαφανής, ενώ ισχυρίζεται ότι μοντέλα όπως το GPT-4, η τελευταία έκδοση της Open AI, μπορούν να διασπείρουν ψέματα στη βάση πολιτικών προκαταλήψεων.

Ο Musk κατά την παρουσίαση της xAI κατηγόρησε εταιρίες όπως η OpenAI και η Google ότι αναπτύσσουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους για τους ανθρώπους.

Η ομάδα της xAI περιλαμβάνει τον Igor Babuschkin, πρώην μηχανικό στο DeepMind της Google, τον Tony Wu ο οποίος εργαζόταν στο <GOOGL.O> της Google, τον Christian Szegedy ο οποίος ήταν επίσης ερευνητής στην Google και τον Greg Yang που προηγουμένως εργαζόταν για λογαριασμό της Microsoft.

Ο Dan Hendrycks, ο οποίος θα συμβουλεύει την ομάδα xAI, είναι επί του παρόντος διευθυντής του Κέντρου για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης και το έργο του περιστρέφεται γύρω από τους κινδύνους της. Η xAI είπε ότι προσλαμβάνει έμπειρους μηχανικούς και ερευνητές στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...