Musk: Ετοιμάζω το TruthGPT, την τεχνητή νοημοσύνη που θα αναζητά την αλήθεια

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk έκανε γνωστό πως η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που ετοιμάζει για να ανταγωνιστεί την Open AI, κατασκευάστρια του ChatGPΤ, θα ονομάζεται TruthGPT, με τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο να επικρίνει παράλληλα την OpenAI, ότι “εκπαίδευσε την τεχνητή νοημοσύνη στο ψέμα”.

Υπογράμμισε επίσης, ότι η OpenAI έχει γίνει πλέον μια “κλειστή πηγή” κερδοσκοπικός οργανισμός στενά σύμμαχος με τη Microsoft” και κατηγόρησε τον Larry Page, συνιδρυτή της Google, ότι δεν λαμβάνει σοβαρά την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Θα ξεκινήσω κάτι που αποκαλώ TruthGPT, ή μια μέγιστη τεχνητή νοημοσύνη που αναζητά τη αλήθεια και που προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος.

Και νομίζω ότι αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος δρόμος προς την ασφάλεια, με την έννοια ότι μια τεχνητή νοημοσύνη που ενδιαφέρεται να κατανοήσει το σύμπαν, είναι απίθανο να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους επειδή είμαστε ένα ενδιαφέρον μέρος του σύμπαντος,

είπε ο Musk σε συνέντευξή του που καταχώρησε τον περασμένο μήνα μια εταιρεία με την επωνυμία X.AI Corp, με έδρα στη Νεβάδα, με τον ίδιο ως μοναδικό διευθυντή και τον Jared Birchall, ως τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Ο Musk ήταν συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της το 2018. Το 2019, έγραψε στο Twitter ότι εγκατέλειψε την OpenAI επειδή έπρεπε να επικεντρωθεί στην Tesla και τη SpaceX. Είχε επίσης τουιτάρει εκείνη την εποχή ότι αποχώρησε γιατί δεν συμφωνούσε με κάποια από αυτά που ομάδα της OpenAI ήθελε να κάνει.

Ο Musk βρίσκεται σε κυνήγι ερευνητών τεχνητής νοημοσύνης από την Google για να ξεκινήσει τη startup για να ανταγωνιστεί το OpenAI. Ο Musk βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς επενδυτές της SρaceX και της Tesla ώστε να χρηματοδοτήσουν το νέο του εγχείρημα.

Για το νέο έργο, ο Musk έχει εξασφαλίσει χιλιάδες GPU υψηλών προδιαγραφών από την Nvidia, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να απορροφά τεράστιες ποσότητες περιεχομένου παράγοντας ανθρώπινη γραφή ή ρεαλιστικές εικόνες, παρόμοια με την τεχνολογία που τροφοδοτεί το ChatGPT.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται ο Musk ίσως προκαλέσει δυσπιστία στην κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς ο ίδιος έχει τεθεί επικεφαλής σε επιστολή που συνυπέγραψαν χιλιάδες άλλα πρόσωπα της τεχνολογίας, ζητώντας να σταματήσει η ανάπτυξη μοντέλων GPT λόγω προβληματισμού που εγείρεται για θέματα ασφαλείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...