Η BMW ξεκίνησε την παραγωγή της νέας Σειράς 5

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή της νέας Σειράς 5, συμπεριλαμβανομένης της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης i5, στο εργοστάσιο της στο Dingolfing της Γερμανίας, και στην εκδήλωση για την έναρξη της παραγωγής παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Soder.

Αυτό είναι το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που συναρμολογείται στο εργοστάσιο της BMW στην Κάτω Βαυαρία, το οποίο φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων, μετά τις iX και i7.

Το ποσοστό των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής του BMW Group αναμένεται να αυξηθεί σε σχέση με τη συνολική παραγωγή της μονάδας σε πάνω από 40% το επόμενο έτος.

Τα επόμενα χρόνια, ο διευθυντής του εργοστασίου, Christoph Schroder, αναμένει ότι το λανσάρισμα της νέας Σειράς 5 να αυξήσει την παραγωγή του εργοστασίου, καθώς το 2022, περισσότερα από 280.000 οχήματα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Dingolfing.

Του χρόνου, με την έναρξη της παραγωγής της Σειράς 5 Touring και της νέας M5, ο Schroder αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα υπερβεί κατά πολύ τα 300.000 οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...