Η Ferrari έχει στραφεί στο μονοθέσιο του 2024, με τον Enrico Cardile, αρχισχεδιαστής της Scuderia, να δηλώνει πως είναι πλέον ξεκάθαρο τι έκαναν λάθος στον σχεδιασμό του φετινού μονοθεσίου, υποσχόμενος σημαντικές αλλαγές στη φιλοσοφία που θα έχει το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με τον Cardile, η αεροδυναμική και η αρχιτεκτονική είναι η αιτία που η SF-23 δεν είναι καλή σε συνθήκες αγώνα:
Για εμάς, είναι ξεκάθαρο τι κάναμε λάθος με το φετινό μονοθέσιο και ποιες είναι οι αδυναμίες του. Είναι ξεκάθαρο, δεν είναι θέμα κατανόησης του τι πρέπει να κάνουμε. Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μονοθέσιο που θα ανταποκρίνεται στους στόχους που έχουμε. Έτσι, δεν βρισκόμαστε στο “πουθενά”.
Ενώ το μονοθέσιο του 2023 ήταν μια εξέλιξη του περσινού μονοθέσιου, τα δεινά της Ferrari ώθησαν την ομάδα να κάνει σημαντικές αλλαγές για την επόμενη χρονιά, υποσχόμενη ένα “ολοκαίνουργιο” μονοθέσιο.
Θα είναι πολύ διαφορετικό γιατί αναπτύσσοντας το φετινό αυτοκίνητο συνειδητοποιήσαμε ότι κάποια αρχιτεκτονική επιλογή που κάναμε δεν ήταν σωστή. Περιόριζε πάρα πολύ την ανάπτυξη. Το αυτοκίνητο της επόμενης χρονιάς δεν θα είναι μια εξέλιξη του φετινού αυτοκινήτου. Θα είναι ένα ολοκαίνουργιο μονοθέσιο, ένα διαφορετικό σασί με διαφορετική σχεδίαση και διαφορετικό πίσω μέρος που θα επιτρέψει την καλύτερη ανάπτυξη του αυτοκινήτου για την επίτευξη των στόχων μας.

Ο Cardile είπε ότι η Ferrari εξακολουθεί να δημιουργεί αναβαθμίσεις για να βρει περαιτέρω πιθανές λύσεις για το επόμενο έτος, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στους επόμενους δύο αγώνες. Εν τω μεταξύ, η ομάδα σχεδιασμού της έχει πλέον στραφεί πλήρως στο μονοθέσιο του 2024.
Ήταν κρίσιμο για εμάς να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια στο φετινό μονοθέσιο για να κατανοήσουμε καλύτερα από πού προέρχονται οι αδυναμίες και πώς να κάνουμε καλύτερη δουλειά.
Συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε το μονοθέσιο στη αεροδυναμική σήραγγα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Θα φέρουμε κάποιες αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες, αλλά τώρα στην αεροδυναμική σήραγγα είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

Σήμερα, αφιερώσαμε τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για συγκεκριμένες δοκιμές ώστε να ρυθμίσουμε καλύτερα τα εργαλεία μας, να χειριστούμε καλύτερα το μονοθέσιο και να έχουμε δεδομένα για τη βελτίωση της συμπεριφοράς του μονοθεσίου την επόμενη χρονιά.
