Η Stellantis εξετάζει συνεργασία με την Κινέζικη Leapmotor για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Μετά την Volkswagen που θα αναπτύξει νέα ηλεκτρικά μοντέλα σε συνεργασία με την Xpeng, μια ακόμη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η Stellantis, εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια κινέζικη εταιρία για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως δήλωσε ο ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, η εταιρία του ενδεχομένως να συνεργαστεί με την Leapmotor έτσι ώστε να επεκτείνει την παρουσία της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η Stellantis λειτουργεί ήδη μια κοινοπραξία στην Κίνα με την Dongfeng, η οποία κατασκευάζει τοπικά αρκετά μοντέλα των Peugeot και Citroen.

Νωρίτερα φέτος, ο Tavares δήλωσε πως ο ανταγωνισμός με τους Κινέζους κατασκευαστές θα είναι “εξαιρετικά βάναυσος”.

Η ανταγωνιστικότητα τους στο κόστος είναι 25% καλύτερα από εμάς. Πρέπει να πολεμήσουμε. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας κόστος για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να αποκομίζουμε κέρδη με προσιτές τιμές για τη μεσαία μας τάξη.

Ο Tavares είπε ότι οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να χρησιμοποιήσουν “τα ίδια όπλα” με τους Κινέζους κατασκευαστές, προμηθεύοντας ανταλλακτικά από χώρες χαμηλότερου κόστους και να κάνουν συνεργασίες με προμηθευτές μπαταριών που προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό ενέργειας, κόστους και βάρους.

Σημαίνει ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μια πρόταση προμήθειας που θα μας επιτρέπει να πουλάμε αυτά τα αυτοκίνητα όπως το νέο Citroen e-C3 στα 25.000 ευρώ ή λιγότερο, έχοντας κέρδος.

Η Stellantis θα κατασκευάζει από το 2024 το νέο Citroen e-C3 στο εργοστάσιο της στην Trnava της Σλοβακίας, το οποίο έχει χαμηλότερο εργατικό κόστος από τα εργοστάσια της Δυτικής Ευρώπης.

Το 2022, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν μερίδιο 9% της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Φέτος το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...