H Alpine μας προϊδεάζει για το νέο A310

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του καλοκαιριού η Alpine ανακοίνωσε ότι από το 2030 θα πουλά αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και στα μελλοντικά της σχέδια έχει 7 νέα μοντέλα έως το τέλος της δεκαετίας για την υποστήριξη της ανάπτυξης της. Η Alpine πρέπει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της στροφής προς μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, με το “Dream Garage”, όπως το αναφέρει, να περιλαμβάνει:

  • Το A290, ένα ηλεκτρικό, σπορ και αστικό αυτοκίνητο του Β-segment, που βασίζεται στην πλατφόρμα του Renault 5 και Renault 4 (CMFB-EV), αναμένεται το 2024
  • Ένα SUV GT του C-segment, που θα κατασκευάζεται στη Διέππη της Γαλλία, αναμένεται από το 2025,
  • Το ολοκαίνουργιο A110, το οποίο θα είναι 100% ηλεκτρικό, αναμένεται μέχρι το τέλος του 2026

Τα παραπάνω θα βασίζονται στη νέα APP (Alpine Performance Platform) πλατφόρμα, η οποία θα αξιοποιήσει τους εσωτερικούς πόρους της εταιρείας για να επιτύχει οικονομίες κλίμακας. Η APP πλατφόρμα είναι αρθρωτή και θα μπορεί να αλλάζει μήκος και πλάτος ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και σε νέα μοντέλα, όπως ένα roadster με βάση το A110 και του νέου A310, ήτοι ενός αμιγώς ηλεκτρικού σπορ κουπέ 2+2 θέσεων.

Μιλώντας για το τελευταίο, η γαλλική εταιρία αναφέρει ότι η πλατφόρμα APP είναι ικανή να προσφέρει μια ελκυστική οδηγική εμπειρία, που θα μπορέσει να την κάνει “είδωλο” των μελλοντικών σπορ αυτοκινήτων, ώστε το αυτοκίνητο να έχει χαμηλό βάρος προσφέροντας αυθεντική εμπειρία σπορ οδήγησης.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Alpine, Bruce Pillard, δήλωσε:

Αν και όλα τα μελλοντικά μας μοντέλα πρόκειται να είναι ηλεκτρικά, θα είναι γνήσια Alpine. Θα έχουν το DNA της ευκινησίας και του χαμηλού βάρους.

Ακόμα κι αν είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα το νιώθετε ελαφρύ. Και αυτό πράγματι είναι σημαντικό.

Επιπλέον, η προσθήκη δύο θέσεων σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές.

Ο επικεφαλής σχεδίασης της Alpine, Antony Villain, πρόσθεσε:

H τεράστια τεχνογνωσία της Alpine, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής στη Formula 1, αλλά και του πρόσφατα τοποθετημένου CEO Philippe Krief, πρώην στελέχους της Ferrari και της Alfa Romeo, θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...