O CEO της Volkswagen προειδοποιεί για δύσκολες στιγμές

Σχετικά άρθρα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schafer, προειδοποίησε για δύσκολες στιγμές για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, λέγοντας πως “όλα διακυβεύονται”.

Ο Schafer παρουσίασε το εύρος και τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Volkswagen καθώς επιδιώκει να γίνει κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ συνεχίζει να εξυπηρετεί τις παγκόσμιες αγορές με παραδοσιακά μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, λέγοντας σε περισσότερα από 2.000 ανώτερα στελέχη της εταιρίας πως “η οροφή καίγεται”.

Ο 53χρονος Γερμανός ζήτησε να παγώσουν άμεσα οι δαπάνες, λέγοντας:

Αφήνουμε το κόστος να είναι πολύ υψηλό σε πολλούς τομείς,

Επιπλέον χαρακτήρισε “πολύ δύσκολες” τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες για τη Volkswagen, καλώντας τους μάνατζερ της να κάνουν “μικρές νίκες”,

Σε μια κίνηση που συνδυάζει περικοπή κόστους και λειτουργικό εξορθολογισμό, ο Shafer είπε πως σχεδίαζε να εισαγάγει μια νέα σειρά “προγραμμάτων απόδοσης” τα επόμενα τρία χρόνια που στοχεύουν στην εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η VW αντιμετωπίζει κάμψη πωλήσεων στη μεγαλύτερη αγορά της, την Κίνα, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αναγκάστηκε να κάνει εκπτώσεις σε πολλά από τα πιο κερδοφόρα αυτοκίνητά της για να παραμείνει ανταγωνιστική, έναντι του ισχυρού κινεζικού εγχώριου ανταγωνισμού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...