H Afla Romeo ετοιμάζει νέο supercar για το 2026

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο μήνα, η Alfa Romeo αποκάλυψε τη σύγχρονη εκδοχή της 33 Stradale, με την ιταλική εταιρία να μην σταματά εκεί, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι το 2026 θα παρουσιαστεί ένα νέο supercar από την Μιλανέζικη φίρμα. Η εξέλιξη αυτού ξεκινά σύντομα, με την παραγωγή του να είναι περιορισμένη, ενώ θα αποτελεί μέρος του προγράμματος της “νέας εποχής” της Alfa Romeo και του νέου ειδικού τμήματος, ονόματι Bottega.

Όπως και η 33 Stradale, το νέο μοντέλο θα έχει σχεδιαστικές αναφορές στο πλούσιο παρελθόν της Alfa Romeo, με την εταιρεία να ρωτά τους πιστούς της πελάτες για το ποιο αυτοκίνητο θα αναβιώσει, καθώς η απόφαση θα παρθεί μέσω ψηφοφορίας.

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Alfa, Alejandro Mesonero-Romanos, δήλωσε σχετικά:

Το πρώτο αυτοκίνητο αποδείχθηκε μία καλή εξάσκηση για εμάς, τους αλφίστι αλλά και τους πελάτες μας. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε αυτή την εξάσκηση.

Τους είπαμε πως είναι πιθανό και ένα δεύτερο μοντέλο και τους ρωτήσαμε ποιο θέλουν να κάνουμε.

Ένα μοντέλο της Alfa Romeo που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για μια σύγχρονη εκδοχή του είναι η Giulia TZ του 1963. Το εν λόγω μοντέλο έχει χαρακτηριστικό πίσω μέρος, που “έπαιζε” σημαντικό ρόλο στην αεροδυναμική του, με την ιταλική εταιρία να έχει ήδη δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει το πίσω μέρος της Giulia TZ στα μελλοντικά της μοντέλα, με το νέο μικρό SUV –που διέρρευσε πριν από λίγες μέρες– να φαίνεται πως θα είναι το πρώτο που θα το υιοθετήσει.

Με τη σειρά του, ο Cristiano Fiorio, επικεφαλής στρατηγικών project της Alfa Romeo, πρόσθεσε δίνοντας μερικές επιπλέον πληροφορίες:

Υπάρχουν παραδείγματα σχεδίων από το παρελθόν τα οποία κοιτούσαν πολύ μπροστά. To στυλ δεν χρειάζεται να είναι πάντα ρετρό.

Αν η παραγωγή ανέβει πάνω από 50 το πολύ αυτοκίνητα, τότε χάνεις την πραγματική δεξιοτεχνία και μετά απλά γίνεται μια συνηθισμένη παραγωγή.

Ο κύριος στόχος είναι να δώσουμε μία ενίσχυση στην επωνυμία μας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Alfa Romeo, Daniel Guzzafame, σε συνέντευξή του παραδέχτηκε πως η Maserati MC20 αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει με τα σήματα της Alfa Romeo, αλλά τελικά αποφασίστηκε να φορέσει την τρίαινα της Maserati.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...