Οι 10 πλουσιότεροι πιλότοι της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Υπάρχουν πολλά χρήματα στη Formula 1, αυτό δεν αποτελεί μυστικό και αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι πιλότοι στην ιστορία του αθλήματος μέχρι σήμερα.

10. Alain Prost – 89 εκατ. ευρώ

Ο Γάλλος κέρδισε 4 πρωταθλήματα και ο ανταγωνισμός του με τον Ayrton Senna έμεινε στην ιστορία.

9. Eddie Irvine – 107 εκατ. ευρώ

Ο Βορειοϊρλανδός αγωνίστηκε στη F1 μεταξύ 1993 και 2002 και ήταν δεύτερος το 1999, φορώντας τα χρώματα της Ferrari. Ο Irvine δημιούργησε επίσης ένα πολύ επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων που συνέβαλε στην αύξηση της περιουσίας του.

8. Mario Andretti – 116 εκατ. ευρώ

Ο Αμερικανός συμμετείχε στα πρωταθλήματα Formula 1, IndyCar, Daytona 500, Nascar και World Sportscar Championship, με το όνομα Andretti να είναι πιθανό να επιστρέψει στη F1, ως ομάδα που διευθύνεται από τον γιο του Mario, Michael.

7. Sebastian Vettel – 125 εκατ. ευρώ

Ο Γερμανός είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής της F1, στη πρώτη χρυσή εποχή της Red Bull. Ακολούθησαν τα χρόνια στη Ferrari, ενώ πέρυσι αποχώρησε από την ενεργό δράση, μετά από δύο σεζόν με την Aston Martin.

6. Jenson Button – 134 εκατ. ευρώ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 2009 είχε ένα τεράστιο συμβόλαιο ενώ βρισκόταν στη McLaren, στην οποία εντάχθηκε μετά την κατάκτηση του τίτλου με την Brawn GP.

Ο Button έχει πολλά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα εκτός της F1. Εργάζεται επίσης ως τηλεοπτικός παρουσιαστής της F1 στο βρετανικό Sky.

5. Niki Lauda – 178,5 εκατ. ευρώ

Ο Lauda κέρδισε τρία πρωταθλήματα F1, οδηγώντας κυρίως για τη McLaren και τη Ferrari. Έγραψε επίσης βιβλία, είχε και πούλησε μια αεροπορική εταιρεία και ήταν η έμπνευση μαζί με τον James Hunt για την ταινία “Rush”.

4. Kimi Raikkonen – 163 εκατ. ευρώ

Ο τελευταίος πιλότος που κέρδισε πρωτάθλημα με την Ferrari είναι ο Kimi Raikkonen, με την ιταλική εταιρία να προσφέρει στον Iceman ένα εκπληκτικά μεγάλο συμβόλαιο, που συνέβαλε στην αύξηση της περιουσίας του.

Ο Raikkonen έχει επενδύσει σε ακίνητα, συμμετείχε στο WRC και στο NASCAR, ενώ σήμερα είναι επικεφαλής μιας ομάδας στο μοτοκρός.

3. Fernando Alonso – 232 εκατ. ευρώ

Ο Ισπανός παρά το γεγονός πως έχει συμπληρώσει 42 χρόνια ζωής, παραμένει στην ενεργό δράση. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και έχει οδηγήσει για λογαριασμό των Renault, Ferrari, McLaren, Alpine και Aston Martin.

2. Lewis Hamilton – 255,5 εκατ. ευρώ

Επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και μια σειρά από ρεκόρ έχουν φέρει τον Lewis Hamilton στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Ο Hamitlon έχει κάνει επίσης σημαντικές επενδύσεις στον επιχειρηματικό κόσμο, έχοντας επενδύσει στην ομάδα Denver Broncos του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ενώ έχει και μια εταιρεία με vegan burgers, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

1. Michael Schumacher – 535,5 εκατ. ευρώ

Ο Γερμανός έχει καταφέρει να κατακτήσει 7 παγκόσμια πρωταθλήματα και η περίοδος του στη Ferrari παραμένει μέχρι και σήμερα εμβληματική για την ιστορία της Formula 1.

Σήμερα η κατάσταση της υγείας του αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό από την οικογένεια του, μετά το ατύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 2013, όπου χτύπησε το κεφάλι του ενώ έκανε σκι στις Ελβετικές Άλπεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...