Η Lancia επαναφέρει το όνομα Gamma

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το πλάνο της Lancia, το 2024 θα παρουσιαστεί η νέα Ypsilon, δύο χρόνια αργότερα η νέα της ναυαρχίδα της και το 2028 η νέα Delta. Το όνομα της νέας ναυαρχίδας έρχεται από το παρελθόν και δεν είναι άλλο από το Gamma. Το αυτοκίνητο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα προσφέρει αυτονομία έως και 700 χλμ ανά φόρτιση.

Η νέα Ypsilon θα προσφέρεται τόσο ως αμιγώς ηλεκτρική όσο και σε υβριδικές εκδόσεις, με την Lancia να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2028 και έπειτα.

Η νέα Gamma θα έχει μήκος κοντά στα 4,7 μέτρα και σύμφωνα με τον Luca Napolitano, CEO της Lancia, θα είναι ένα κομψό fastback σεντάν μοντέλο που θα βασίζεται στη STLA medium πλατφόρμα. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Melfi της Ιταλίας, με τον Napolitano να προσθέτει:

Η ναυαρχίδα θα είναι ένα όμορφο και κομψό ιταλικό αυτοκίνητο, όμορφο έξω και όμορφο μέσα, όπου θα μοιάζει πραγματικά σαν να νιώθεις στο σαλόνι ενός ιταλικού σπιτιού.

Η πλατφόρμα STLA Medium θα είναι τέλεια για τη Lancia, καθώς εγγυάται υψηλά επίπεδα άνεσης, προσφέροντας τόσο κίνηση στους εμπρός τροχούς όσο και τετρακίνητη έκδοση.

Ο Napolitano αναμένει πως το 50% των πωλήσεων της Gamma θα προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες εκτός Ιταλίας, ενώ για την Delta είπε:

Θα επιστρέψει και θα είναι μια αληθινή Delta, ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας, και προφανώς θα είναι ηλεκτρικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...