Η Renault μας δείχνει το νέο Twingo σε μορφή πρωτότυπου

Σχετικά άρθρα

Η Renault αποκάλυψε σήμερα το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Twingo, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026. Το νέο Twingo θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και όπως βλέπουμε από το πρωτότυπο, θα αντλεί έμπνευση από το πρώτο Twingo της δεκαετίας του 1990.

Η γαλλική εταιρία δεν αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηρισιτκά του νέου Twingo, αλλά υπόσχεται πως θα είναι εξαιρετικά αποδοτικό, με ηλεκτρική κατανάλωση 1 kWh/10 χλμ. Το Twingo θα βασίζεται στην AmpR Small πλατφόρμα και θα τοποθετηθεί κάτω από το Renault 5 και το Renault 4.

Για την ανάπτυξη, για τον σχεδιασμό και για τη παραγωγή θα είναι υπεύθυνo το νέο sub-brand του Renault Group, η Ampere, που θα αναλάβει όλες τις ηλεκτρικές δραστηριότητες του γαλλικού ομίλου.

Το νέο Twingo θα έχει αρχική τιμή μικρότερη των 20.000 ευρώ, με την Ampere να βγάζει στην αγορά 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2031, στοχεύοντας σε ετήσιες πωλήσεις 1 εκατ. ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2031. Ανάμεσά τους θα συναντάμε τα νέα Megane E-Tech και Scenic E-Tech (αναμένονται το 2027 – 2028 με το κόστος παραγωγής τους να είναι μειωμένο κατά 40%), αλλά και τα Renault 5, Renault 4 και Twingo.

Η Ampere θα αναλάβει και τη παραγωγή δύο αυτοκινήτων της Alpine, του νέου ηλεκτρικού Nissan Micra, ενώ θα λειτουργήσει επικουρικά και σε ό,τι αφορά τον εξηλεκτρισμό της Dacia, της Mitsubishi και της Nissan, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμμαχίας.

Μέχρι το 2025 στοχεύει σε τζίρος 10 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2031 ο αριθμός αυτός πρέπει να αυξηθεί στα 25 δισ. ευρώ. Η Renault είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ampere, αλλά η Nissan και η Mitsubishi επενδύουν σε αυτή 800 εκατομμύρια ευρώ. Η Qualcomm εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο επένδυσης σε αυτή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...