Lucid Gravity με περισσότερα από 710 χλμ αυτονομία

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο της SUV παρουσίασε η Lucid, το Gravity, που υπόσχεται αυτονομία μεγαλύτερη των 710 χιλιομέτρων και αρχική τιμή στις ΗΠΑ κάτω από τις 80.000 δολάρια.

Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 και στο εσωτερικό του μπορεί να μεταφέρει έως και 7 άτομα. Έχει μήκος 5,035 μέτρα, πλάτος 2,215 μέτρα, ύψος 1,656 μέτρα και μεταξόνιο 3,035 μέτρων. Ο χώρος αποσκευών του μπορεί να φτάσει έως και τα 3.000 λίτρα και μέσα στη καμπίνα υπάρχει μια μεγάλη κυρτή οθόνη 34″, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια ακόμη οθόνη αφής.

Το Gravity έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,24 Cd, βασίζεται στην LEAP πλατφόρμα (Lucid Electric Advanced Platform), την ίδια που φέρει και το Air και αποδίδει 800 άλογα, κάτι που του επιτρέπει να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Διαθέτει αρχιτεκτονική 900 volt, με την μπαταρία να αποκτά αυτονομία 320 χλμ σε περίπου 15 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 350 kW.

Μπορεί να εξοπλιστεί με το προαιρετικό σύστημα αερανάρτησης, που η Lucid το ονομάζει Zero Gravity. Το σύστημα μπορεί να αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ο οδηγός να προσαρμόσει το ύψος χειροκίνητα.

Το ηλεκτρικό SUV μπορεί να ρυμουλκήσει έως 2.700 κιλά και η Lucid το εξοπλίζει με αυτό που αποκαλεί Lucid Spaces, το οποίο “μετατρέπει την καμπίνα σε μια γαλήνια όαση, βυθίζοντας τους οδηγούς στην χαλαρωτική ατμόσφαιρα τοποθεσιών όπως η λίμνη Tahoe ή το Joshua Tree”. Αυτό το κάνει εμφανίζοντας γραφικά στις οθόνες, προσαρμόζοντας τον φωτισμό της καμπίνας και αναπαράγοντας ήχους περιβάλλοντος μέσω των ηχείων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Η Σαουδική Αραβία “ρίχνει” ακόμη 1 δισ. δολάρια στην Lucid

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζει να επενδύει σημαντικά κεφάλαια στην Lucid, με την πιο πρόσφατη επένδυση να ανακοινώνεται στις αρχές της...

Elon Musk: O “Saudi Sugar Daddy” κρατά ζωντανή την Lucid

Με τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να εξασθενεί και σε συνδυασμό με τα υψηλό κόστος δανεισμού, η Lucid αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα του...