Μνημόνιο Συνεργασίας Stellantis και CATL για LFP μπαταρίες στην Ευρωπαϊκή αγορά

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis και η CATL ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) για την προμήθεια κυψελών και μονάδων LFP μπαταριών, ώστε αυτές να τοποθετηθούν στα ηλεκτρικά οχήματα της Stellantis στην Ευρώπη.

Για την περαιτέρω υποστήριξη της επιθετικής στρατηγικής ηλεκτροδότησης της Stellantis, οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία με ισοδύναμες συνεισφορές.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας περιγράφει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ CATL και Stellantis σε δύο στρατηγικά μέτωπα: Τη δημιουργία ενός τολμηρού τεχνολογικού χάρτη πορείας για την υποστήριξη των ηλεκτρικών οχημάτων αιχμής (BEV) της Stellantis και τον εντοπισμό ευκαιριών για περαιτέρω ενίσχυση της αλυσίδας αξίας των μπαταριών.

Σε σχετική του δήλωση, ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, είπε:

Αυτό το Μνημόνιο Συνεννόησης με την CATL για τις LFP μπαταρίες είναι ένα άλλο συστατικό στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για την προστασία της ελευθερίας της κινητικότητας για την ευρωπαϊκή μεσαία τάξη.

Η CATL είναι ο ηγέτης του κλάδου σε αυτόν τον τομέα και μαζί με τις εμβληματικές μάρκες οχημάτων μας, θα φέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμα και προσβάσιμη τεχνολογία μπαταριών, ενώ θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας για μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2038.

Διαθέτοντας μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλή θερμική σταθερότητα, η τεχνολογία μπαταριών LFP μπορεί να επιτρέψει στη Stellantis να προσφέρει υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά και οικονομικά ηλεκτρικά οχήματα σε επιβατικά αυτοκίνητα, crossover και SUV στις κατηγορίες B και C.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...