Αυτή η BMW iX κατάφερε να διανύσει 979 χλμ με μια φόρτιση

Σχετικά άρθρα

Ήταν αρχές του 2023 όταν η Our Next Energy (ONE) αποκάλυψε πως δοκίμασε την πρωτότυπη μπαταρία της σε ένα Tesla Model S Long Range Plus, οδηγώντας το για 752 μίλια (1.210 χλμ) με μέση ταχύτητα 55 μιλίων/ώρα (89 χλμ/ώρα) προτού χρειαστεί επαναφόρτιση.

Λίγο μετά, η BMW, η οποία έχει επενδύσει στην ONE, έκανε γνωστό πως θα δοκιμάσει την μπαταρία της ONE σε ένα iX. Η δοκιμή έγινε πριν από μερικές ημέρες, με την μπαταρία να ξεπερνά την πρόβλεψη των 965 χιλιομέτρων, μιας και με αυτή το iX κατάφερε να διανύσει 978,5 χλμ, στον κύκλο WLTP, προτού χρειαστεί να μπει στη φόρτιση. Η επίδοση αυτή είναι 75% καλύτερη από την εργοστασιακή αυτονομία του iX, που ανακοινώνεται στα 560 χιλιόμετρα.

Η ONE ονομάζει τη μπαταρία της Gemini και σύμφωνα με την εταιρία χρησιμοποιεί ασφαλέστερα και βιώσιμα υλικά, χρησιμοποιεί λιγότερο λίθιο, 20% λιγότερο γραφίτη, 60% λιγότερο νικέλιο και κοβάλτιο, με την μπαταρία να έχει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα (450 Wh/L), αλλά να καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο. Η μπαταρία που χρησιμοποιήθηκε είχε χωρητικότητα 185 kWh και ζύγιζε 710 κιλά.

Στόχος της εταιρίας είναι η Gemini μπαταρία να περάσει στη παραγωγή μέσα στο 2024. Θα προσφέρεται σε τρία διαφορετική μεγέθη, με την τιμή της να είναι ίδια -μπορεί και λίγο μικρότερη- με αυτή των σημερινών συμβατικών μπαταριών με βάση το νικέλιο και το κοβάλτιο. Απώτερος στόχος της ONE είναι οι μπαταρίες της να μην χρησιμοποιούν νικέλιο και κοβάλτιο.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα γίνουν αποδεκτά από την μάζα των καταναλωτών όταν προσφέρουν αρκετή αυτονομία ώστε οι άνθρωποι να νιώθουν άνετα έχοντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως το μοναδικό τους όχημα. Η μπαταρία Gemini έχει αποδείξει ότι μπορεί να διπλασιάσει την εμβέλεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να καταρρίψει το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ηλεκτροκίνηση.

δήλωσε ο Mujeeb Ijaz, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της ONE, με τον Jurgen Hildinger, επικεφαλής του τμήματος αποθήκευσης υψηλής τάσης του BMW Group New Technologies να προσθέτει:

Τα σχεδόν 980 χιλιόμετρα που πέτυχε το BMW iX εξοπλισμένο με την μπαταρία Gemini είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη. Μας αρέσει να δουλεύουμε με την ομάδα στο ONE και ανυπομονούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα μαζί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...