H Morgan αποκάλυψε το πρωτότυπο XP-1 για να κάνει δοκιμές της ηλεκτρικής τεχνολογίας

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2020 η Morgan ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την εξέλιξη του EV3, το οποίο είχε αποκαλύψει τέσσερα χρόνια νωρίτερα και είχε επιβεβαιώσει την παραγωγή του. Τότε δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει τεχνολογία μπαταριών για μελλοντικά μοντέλα.

Σήμερα, η μικρή βρετανική εταιρία αποκάλυψε το πρωτότυπο XP-1, το οποίο είναι μια πειραματική έκδοση του Super 3 με αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο. Το χαρακτηρίζει ως τον πρόδρομο όλων των μελλοντικών ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων της Morgan, με το XP-1 να αποτελεί ένα εργαστήριο τεχνολογίας.

Έχει σχήμα ακριβώς όπως το Super 3 και διαθέτει ένα μπροστινό μέρος ειδικά σχεδιασμένο για το σύστημα μετάδοσης κίνησης που είναι σχετικά ομαλό, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αυτονομία. Η Morgan αναφέρει ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει μειώνουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 33%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το XP-1 είναι το πρώτο όχημα της Morgan που φέρει ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης το οποίο έχει αναπτύξει μόνη της, καθώς τα τρέχοντα και τα προηγούμενα μοντέλα της όλα έχουν χρησιμοποιήσει κινητήρες που προέρχονται από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Morgan δεν έδωσε επίσημα στοιχεία για την απόδοση του πρωτοτύπου, αλλά πληροφορίες από τη χώρα προέλευσης αναφέρουν ότι ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 100 kW (136 ίππους) και είναι τοποθετημένος στο τούνελ της μετάδοσης. Αυτός αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 33 kWh, που του χαρίζει μια αυτονομία 240 χλμ.

Το βάρος του XP-1 είναι περίπου 59 κιλά μεγαλύτερο από το Super 3, καθώς η ζυγαριά δείχνει 703 κιλά. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα πλήρες ψηφιακό ταμπλό οργάνων, ενώ για πρώτη φορά η Morgan τοποθετεί ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Κλείνοντας, η Morgan τονίζει ότι το XP-1 δεν προορίζεται για παραγωγή. Αντίθετα, οι μηχανικοί της θα δοκιμάσουν το αυτοκίνητο για τους επόμενους 18 έως 24 μήνες ώστε να συγκεντρώσουν δεδομένα σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, προκειμένου να δούμε ένα ηλεκτρικό μοντέλο να εντάσσεται στη γκάμα της βρετανικής μάρκας στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...